Tvarohové řezy




Notoricky známé tvarohové řezy. Pekly je naše babičky, pečeme je i my. Jsou velice jednoduché a příprava je rychlá. A kdo miluje tvaroh, ten si přijde na své.


Suroviny na plech 39x27 cm

Světlý korpus:
200 g polohrubé mouky
200 g  krupicového cukru
200 ml slunečnicového oleje
5 lžic vody
3 celá vejce
1 lžička vanilkového extraktu (lze nahradit vanilkovým cukrem)
1/2 sáčku prášku do pečiva

Tmavý korpus:
300 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
100 g změklého másla
25 g kakaa
1 celé vejce
1/2 sáčku prášku do pečiva
5 - 10 lžic vody

Tvarohová náplň:
750 g tvarohu
100 g moučkového cukru
2 celá vejce
1 lžička vanilkového extraktu (lze nahradit vanilkovým cukrem

  • kdo chce, může přidat i citronovou kůru


Začínám světlým těstem. Do mísy nasypte polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva a všechny suché suroviny promíchejte. Dále přidejte vejce, olej, vodu a vanilkový extrakt. Ten můžete nahradit vanilkovým cukrem. Všechny suroviny vymíchejte v těsto.

Jako další je tmavé těsto. Na to si do mísy nasypte polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao a všechny suché suroviny opět promíchejte. Dále přidejte vejce, máslo, vodu a opět vymíchejte těsto. Kakaové těsto bude tužší. Podle potřeby přilévejte po lžicích vodu. Já dala nakonec 10 lžic vody.

Další v pořadí je příprava tvarohové náplně na kterou budete potřebovat tvaroh, cukr, vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr a vejce. Ručním šlehačem nebo metlou vše vymíchejte dohladka.

Kakaové těsto jsem si dala na pečicí papír o velikosti plechu, na něj položila druhý papír. Těsto jsem vyválela a přendala ho zpět na plech. V místech, kde těsto přebývalo jsem ho odřízla a dala tam, kde těsto chybělo. Prsty a dlaněmi jsem ho po plechu roztahala a upravila tak, aby bylo všude rovnoměrně.

Na těsto nalijte tvarohovou náplň a rovnoměrně ji rozetřete. Poslední je světlé těsto. To na tvarohovou náplň nalijte a pomocí stěrky zaplňte místa, kde je vidět tvaroh.

Plech vložte do trouby předehřáté na 180°C a koláč pečte 45 minut. Po upečení nechte koláč vychladnout, nakrájejte a jednotlivé kousky pocukrujte moučkovým cukrem.





Komentáře

Populární příspěvky