Perníkové řezy s vanilkovým krémem



Po perníkové bábovce jsem dostala chuť na perník, ale nechtěla jsem úplně klasický, a tak jsem si připravila perník s vanilkovým krémem. Ve videu můžete vidět menší karambol, nicméně to perníku na chuti ani vzhledu neubralo.


Jednotlivé kousky perníku si můžete poprášit kakaem nebo na něj nastrouhat čokoládu.
Jako marmeládu na perník doporučuji nějakou kyselejší, aby rozbila chuť sladkého perníku.
Do krému je možné podle chuti přidat rum. Buď během vaření pudinku nebo v té fázi, kdy budete pudink zašlehávat do másla s cukrem.



Suroviny na plech 39x27 cm:
350 g krupicového cukru
350 ml mléka
320 g polohrubé mouky
145 g hladké mouky
100 ml oleje
40 g kakaa
3 vejce
3 lžíce marmelády
1 prášek do perníku

Pudink:
500 ml mléka
80 g krupicového cukru
2 sáčky vanilkového pudinku
1 vanilkový cukr

125 g změklého másla
40 g moučkového cukru

250 ml smetany ke šlehání

Kakao nebo nastrouhaná čokoláda

Nejprve si podle návodu na obalu připravte puding. Uvařený pudink zakryjte potravinovou folií a nechte vychladnou na pokojovou teplotu.

Na perník si do mísy nasypte suché suroviny a promíchejte je. Dále přilijte mléko, olej, přidejte vejce a marmeládu. Já zvolila domácí višňovou. Všechny suroviny vymíchejte v hladké těsto.

Hotové těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete. Plech vložte do předehřáté trouby na 180°C a pečte 30 minut. Upečení zkuste na špejli. Špejle by měla vyjít suchá.

Po upečení nechte perník vychladnout a poté ho potřete marmeládou. Opět jsem použila višňovou. Potřený perník uložte do lednice.

Z vychladlého pudinku stáhněte folii a pudink prošlehejte. Do jiné mísy si dejte změklé máslo a k němu přisypte cukr. Vše společně prošlehejte. Pudink i máslo musí být pokojové teploty.

K máslu po částech zašlehávejte pudink.

Dále si vyšlehejte smetanu a šlehačku po částech vmíchejte do pudinku s máslem.

Hotový krém rozetřete na perník. Plech poté uložte do lednice asi na 2 hodiny, aby krém zatuhl.






Komentáře

Populární příspěvky