Smetanové dýňové řezy


Ani letos nezahálím a přináším vám první Halloweenský video recept. Tyto řezy mají tři vrstvy. Sušenkovou, smetanovou a dýňovou.


Do řezů jsem dala téměř kilo žervé, takže jsou opravdu krásně smetanové.
Dozdobit řezy můžete šlehačkou, kterou lehce posypete buď dýňovým kořením nebo skořicí.
Koření, které přidávám do dýňové vrstvy je opravdu výrazné a lehce pálí na jazyku. I zde je samozřejmě možnost na koření ubrat a přidat jen 1 lžičku.


Řezy jsou na malý plech, můj má 24x18 cm.
Spodní vrstva:
130 g (1 balení) BeBe sušenek
80 g rozpuštěného másla

Náplň:
900 g žervé
310 g třtinového cukru
225 g dýňového pyré
4 vejce
2 lžičky dýňového koření

Nejprve začněte spodní vrstvou, na kterou je potřeba jedno balení BeBe sušenek, které si nadrťte. K sušenkám přidejte rozpuštěné máslo a vše promíchejte. Nadrcené sušenky natlačte prsty nebo pomocí lžíce na plech vyložený pečicím papírem i po stranách. Plech poté vložte do lednice.

Zatím si připravte náplň. Žervé dejte do mísy od robota a na nejnižší otáčky začněte šlehat. Přisypte třtinový cukr a vše důkladně smíchejte. Dále přidávejte jedno vejce po druhém. Vše důkladně vymíchejte. V případě potřeby použijte stěrku a stáhněte náplň ze stěn mísy, aby se vše promíchalo rovnoměrně.

Těsto si rozdělte na dvě poloviny. Odebranou část dejte stranou a do zbylého těsta přidejte dýňové koření, dýňové pyré a míchejte, dokud nebude těsto hladké. Jak si dýňové koření a pyré připravit najdete na mém kanále. Odkaz zde.

Smetanové těsto nalijte a rozetřete na sušenkový korpus. Dýňové těsto opatrně rozetřete na smetanovou vrstvu.

Plech vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte 1 hodinu. Poté troubu vypněte, ale řezy v ní nechte pomalu chladnout s pootevřenými dvířky další hodinu. Poté vložte řezy do lednice minimálně na 3 hodiny. Po vychlazení je možné řezy krájet. 









Komentáře

Populární příspěvky