Míša dort

Máte doma spoustu tvarohu a nevíte co s ním? Nebo máte chuť na něco tvarohového? Chcete něco teď hned a zahnat tak mlsnou? Tak jste právě narazili na velice jednoduchý a rychlý Míša dort :).


Nebo pokud chcete jen někomu udělat radost dortem... I na to se Míša hodí :). Je prostě skvělý. Na to, že já ho nikdy moc nemusela, tak tenhle jsem si dala s chutí. Aby ne. Ten kupovaný z cukrárny měl do tohoto Míši hodně daleko.

Tak se pustíme do receptu. Samozřejmě ani zde nechybí videorecept :)




Korpus
  • 4 vejce – bílky a žloutky zvlášť
  • 4 lžíce cukr moučka
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce holandského kakaa



Krém
  • 200 g másla
  • 750 g plnotučného tvarohu ve vaničce
  • 200 g moučkového cukru (nebo podle chuti)


Poleva
  • 60 g kvalitní hořké čokolády
  • 50 g másla
  • 1,5 lžíce mléka
  • 1 lžíce moučkového cukru


Marmeláda

Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C.

Korpus - oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s olejem a cukrem do pěny. V jiné míse ušlehejte bílky do tužší pěny. Mouku prosijte společně s práškem do pečiva a kakaem do žloutkové směsi. Na střídačku lžící přidávejte bílky a mouku a dobře zapracujte stěrkou na těsto. Krouživým pohybem stěrky vytvořte kompaktní nadýchanou hmotu. Dortovou formu vyložte pečicím papírem, boky vymažte tukem. Pečte cca. 15 – 20 minut, propečení otestujte špejlí. Korpus vyndejte z formy a nechte vychladnout na mřížce.



Krém - změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem. Následně po lžičkách zašleháváme všechen tvaroh. Piškotový korpus jednou prokrojíme a potřeme marmeládou (marmeládu dávat nemusíte), navrstvíme polovinu krému. Přiklopíme druhou částí piškotu, navrch dáme zbylý krém, uhladíme a necháme asi hodinu vychladit v lednici.



Poleva - máslo rozpustíme a přidáme nalámanou čokoládu. Rozmícháme v hladkou hmotu. Přidáme lžíci a půl mléka a mícháme, dokud se všechno mléko nespojí s čokoládou. Trik s mlékem se dělá proto, že po něm je čokoláda hladká a při krájení se neláme. Pokud jsme použili hořkou čokoládu (nad 50% kakaa) vmícháme do směsi jednu lžíci moučkového cukru. Polevu nalijeme na horní vrstvu tvarohového krému a stejnoměrně rozetřeme po celém moučníku. Pracujeme rychle, protože poleva tuhne rychle :). Necháme odležet v lednici do druhého dne nebo alespoň 4 hodiny.

Nezbývá nic jiného, než vám popřát dobrou chuť :).

Naďa

Komentáře

Populární příspěvky