Cheesecake z mascarpone a ricotty

Tenhle cheesecake byl velice, ale opravdu velice nadýchaný. Nejspíš to bylo tím, že jsem ho dělala z dvojité dávky. Ten nižší, co mi zbylo na koláčovou formu, tak ten byl jako klasický cheesecake. Takže si myslím, že pokud nebudete dělat cheesecake z půl kila mascarpone a ricotty, tak dosáhnete výsledku, jaký u cheesecaku očekáváte (nemám ale vyzkoušeno :D).


Ale i tak tenhle cheesecake stojí za to, takže se do něj hned pustíme :).
Zde již klasicky máte k receptu i videorecept :).



POZOR!!!! Zde vám uvedu gramáž surovin takovou, jaká má být.

Suroviny:

  • 300 g máslových sušenek
  • 150 g másla
  • 250 g sýru ricotta
  • 250 g sýru mascarpone
  • 3 vejce
  • 2 polévkové lžíce škrobu
  • 120 g cukru krupice
  • 1 čajová lžička vanilkový extrakt

Sušenky  rozmělníme  na drobečky v sekáčku nebo válečkem za použití mikrotenového sáčku. V kastrolku rozpustíme máslo, vmícháme ho k rozdrceným sušenkám a spojenou směs namačkáme do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr, škrob a oba sýry dáme do mísy a dobře promícháme. Přidáme vanilkový extrakt.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu vmícháme do připravené sýrové směsi. Hotový krém nalijeme do dortové formy a rovnoměrně uhladíme.

Pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 50 minut. Po celou dobu pečení troubu neotvírejte!

Upečený koláč necháme 3 hodiny chladnout v troubě s na 5 cm pootevřenými dvířky (pomůžeme si třeba vařečkou). Poté cheesecake ještě vychladíme v lednici.



Komentáře

Populární příspěvky