Cheesecake z mascarpone a ricotty
Tenhle cheesecake byl velice, ale opravdu velice nadýchaný. Nejspíš to bylo tím, že jsem ho dělala z dvojité dávky. Ten nižší, co mi zbylo na koláčovou formu, tak ten byl jako klasický cheesecake. Takže si myslím, že pokud nebudete dělat cheesecake z půl kila mascarpone a ricotty, tak dosáhnete výsledku, jaký u cheesecaku očekáváte (nemám ale vyzkoušeno :D).
Ale i tak tenhle cheesecake stojí za to, takže se do něj hned pustíme :).
Zde již klasicky máte k receptu i videorecept :).
POZOR!!!! Zde vám uvedu gramáž surovin takovou, jaká má být.
Suroviny:
Zde již klasicky máte k receptu i videorecept :).
POZOR!!!! Zde vám uvedu gramáž surovin takovou, jaká má být.
Suroviny:
- 300 g máslových sušenek
- 150 g másla
- 250 g sýru ricotta
- 250 g sýru mascarpone
- 3 vejce
- 2 polévkové lžíce škrobu
- 120 g cukru krupice
- 1 čajová lžička vanilkový extrakt
Sušenky rozmělníme na drobečky v sekáčku nebo válečkem za použití mikrotenového sáčku. V kastrolku rozpustíme máslo, vmícháme ho k rozdrceným sušenkám a spojenou směs namačkáme do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem.
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr, škrob a oba sýry dáme do mísy a dobře promícháme. Přidáme vanilkový extrakt.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu vmícháme do připravené sýrové směsi. Hotový krém nalijeme do dortové formy a rovnoměrně uhladíme.
Pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 50 minut. Po celou dobu pečení troubu neotvírejte!
Upečený koláč necháme 3 hodiny chladnout v troubě s na 5 cm pootevřenými dvířky (pomůžeme si třeba vařečkou). Poté cheesecake ještě vychladíme v lednici.
Komentáře
Okomentovat