Kynuté rohlíčky s Nutellou



Minulým videem jsme uzavřeli halloweenskou edici a dnes tu pro vás mám tyto kynuté rohlíčky s Nutellou. Jako náplň můžete použít povidla, marmeládu nebo tvaroh. Pokud byste neměli čerstvé droždí, nahraďte ho 1,5 lžičkou sušeného.

Kdybyste se mě chtěli zeptat, jaký jsou rohlíčky druhý den, tak vám to nepovím. Snědli jsme je během chvilky po upečení.



Suroviny:
450 g hladké mouky
150 ml vlažného mléka
100 g krupicového cukru
70 g rozpuštěného másla
21 g rozdrobeného droždí
1 vanilkový cukr
1 lžíce oleje
1 vejce
1/2 lžičky soli

Nutella nebo jiná náplň
Moučkový cukr
Krupicový nebo vanilkový cukr
1 vejce na potření

Těsto jsem zadělala v domácí pekárně. Do nádoby nalijte mléko, máslo, olej a přidejte vejce. Přisypte hladkou mouku. Do jednoho rohu nádoby dejte sůl, do druhého rohu droždí, které zasypte krupicovým a vanilkovým cukrem. Nádobu vložte do pekárny, navolte program těsto a nechte pekárnu pracovat.

Vykynuté těsto vyklopte na pracovní plochu a rozdělte na 10 dílů. Já si těsto zvážila, abych měla rohlíčky, jeden jako druhý. Z každého kousku těsta vytvarujte bochánek.

Bochánky si jednotlivě rozválejte na delší obdélník. Na horní část těsta dejte lžičku Nutelly a rozmažte ji. Přes náplň přehněte těsto, které prsty namačkejte na spodní část těsta. Prostě tak, aby náplň byla uzavřená. Zbylou část těsta nařežte rádýlkem. Zarolujte a vytvořte rohlíček. S těstem se moc dobře pracuje a není potřeba ho podsypávat moukou.

Rohlíčky si vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je folií a nechte ještě 15 minut kynout. Po 15 minutách potřete rohlíčky rozšlehaným vajíčkem a lehce je zasypte krupicovým nebo vanilkovým cukrem.

Rohlíčky vložte do přehřáté trouby na 180°C a pečte je 25 až 30 minut. 
Upečené rohlíčky nechte vychladnout. Poté si je zasypte moučkovým cukrem.

Zadělání těsta v robotu nebo ručně: Mouku do mísy, důlek, do něj droždí, zasypat lžičkou cukru (to droždí), zalít trochou vlažného mléka a cca 20 minut nechat na teplém místě vzejít kvásek. Ke kvásku potom zbylé ingredience. Jen tedy sůl nedávejte přímo do kvásku, ale někam ke stěně mísy. Zadělejte těsto. 

Pokud budete používat sušené droždí, není nutné ho aktivovat teplým mlékem.






Komentáře

Populární příspěvky