Kardinálovy řezy


Jako speciální díl k 10.000 odběratelů jsem připravila tento recept. Kdo viděl video, tak ví, že já jsem nepekla, ale přizvala jsem si manžela. Jak to celé dopadlo můžete vidět ve videu a tady pro vás mám recept.

Ve videu je vyhlášena soutěž o hrnky s logem Dvě v troubě. Klasický hrnek, magický hrnek a plecháček. Pokud se chcete zúčastnit, podívejte se na video, ať víte, v čem soutěž spočívá.

Ukončení soutěže je 30.6.2019, takže času máte dost. Poté vybereme 3. vítěze, kterým zašlu hrnek podle umístění.

1. místo - magický hrnek
2. místo - oranžovo - bílý hrnek
3. místo - plecháček


No a tady už máte recept.

Sníh:
8 bílků
220 g krupicového cukru
špetka soli

Žloutková směs:
6 žloutků
2 celá vejce
80 g krupicového cukru
1 PL citronové šťávy
85 g hladké mouky

Šlehačka:
600 ml šlehačky (40%)
1 ČL instantní kávy
25 g rumu
40 g krupicového cukru

Nejprve si vyšleháme sníh z bílků. K bílkům dejte špetku soli a vyšlehejte je do pěny. Poté postupně přisypte cukr a bílky vyšlehejte do tuha.

Dále v míse vyšlehejte žloutky a vejce s cukrem do pěny. Přilijte citronovou šťávu a šlehejte dál. Nakonec přes síto prosejte mouku a ručně ji do pěny vmíchejte.

Na plech s pečícím papírem nastříkejte pruhy ze sněhu. Vždy 3 pruhy s rozestupem asi 2 cm. Tyto pruhy vytvořte 3x. Celkem tedy bude 9 pruhů. Jedná se o 3 vrstvy na 1 řez..

Pak vezměte sáček s piškotovým těstem a nastříkejte ho do mezer mezi sníh. Těsto je řídké, takže se v mezerách rozlije. Takto vytvořené pásy posypte moučkovým cukrem a pečte v předehřáté troubě při 170-180°C asi 10-15 minut.

Vychladlé pásy obraťte i s papírem na čistý papír nebo vál a papír, na kterém se pekly sloupněte.

Připravte si šlehačku. Nalijte ji do mísy a začněte šlehat. Postupně přisypte cukr a vyšlehejte do tuha. K rumu přisypte kávu a zamíchejte ji. Nalijte ji do šlehačky a ručně metlou vše promíchejte.

Šlehačku naneste na plát a rozmažte. Poté přiložte druhý plát a na ten opět na neste šlehačku. Šlehačku rozetřete i po stranách řezu. Vrch plátu pocukrujte moučkovým cukrem.




Komentáře

Populární příspěvky