Hrušková buchta - jednoduchá, rychlá a nadýchaná
Dnes pro vás mám velice jednoduchý a rychlý recept na hruškovou buchtu. Myslím si, že potřebné suroviny doma najdete a ovoce můžete použít jakýkoliv - broskve, meruňky nebo jahody.
Sami uvidíte, že příprava je rychlá a jednoduchá.
Suroviny:
350 g hladké mouky
200 g změklého másla
200 g krupicového cukru
8 lžic mléka
4 celá vejce
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 a 1/2 lžičky skořice
kompotované ovoce
moučkový cukr
Do nádoby od robota dejte změklého máslo, cukr, špetku soli a vše vyšlehejte do světlé pěny.
Dále zapracujte vejce, mléko a lžičku vanilkového extraktu. K mouce přisypte prášek do pečiva, skořici a vše promíchejte.
Mouku s práškem do pečiva a skořicí na 2x zapracujte do máslové směsi. Vznikne vám tužší těsto.
Těsto přendejte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ho rozetřete. Já jsem měla nastavitelnou formu 33x22 cm.
Těsto vyskočí, takže můžete použít větší plech.
Dále si připravte ovoce a rozkrájejte ho. Ovoce vyskládejte na těsto a mírně ho do těsta zatlačte.
Plech vložte do předehřáté trouby na 180°C buchtu pečte 30 minut. Po vychladnutí buchtu zasypte moučkovým cukrem.
Komentáře
Okomentovat