Oreo cupcakes

A máme tu další recept z našich posledních Farmářských trhů v Aldisu. Tentokrát jsou to tak oblíbení Oreo cupcakes Fotka je z loňského roku, protože se mi rozbil takový ten přístroj, který všechno rozemele na prach (tím pádem nemohu dělat ani makronky) a Oreo sušenky jsem musela drtit válečkem, což způsobilo, že v tom, co mělo být "na prach", byly kusy sušenek. Další problém byl, že nemohu najít široký zdobící nástavec. Použila jsem tedy nástavec o menším průměru, ale už to nebylo ono a větší kusy sušenek v krému způsobily, že se nástavec ucpával. Takže určitě chápete, že i když jsem Oreo cupcaky nazdobila, jak nejlépe to šlo, tak stejně musím použít fešáky z loňska



Myslím, že bych mezi námi těžko hledala
někoho, kdo by neměl rád Oreo sušenky. A co taková Oreo sušenka v Oreo cupcakes? Malý vynikající dortík s luxusní sušenkou... Tak asi přejdeme rovnou na recept. Připravte si papír a tužku, ať si můžete sepsat seznam toho, co budete potřebovat:




Suroviny na 15 košíčku


2 vejce
175 g cukru krupice
60 g kakaa
60 g másla
180 ml vody
140 g polohrubé mouky
100 g řeckého jogurtu
½ lžičky prášku do pečiva
velká špetka sody
velká špetka soli
15 sušenek Oreo

Troubu předehřejeme na 180°C. Plech na muffiny si vyložíme papírovými košíčky. Do každé položíme na dno celou sušenku Oreo.
Vodu a máslo dáme do kastrolku a ohříváme, dokud se máslo nerozpustí, přidáme kakao a dobře rozmícháme a necháme vychladnout.
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, sodou a solí.
Vejce vyšleháme při nejvyšší rychlosti šlehače s postupným přisypáváním cukru do pěny. 
Snížíme rychlost na nejnižší a po lžících zašleháváme střídavě mouku, kakaovou směs a jogurt. 
Těstem naplníme formičky až po okraj a pečeme 15 až 20 minut. Upečené muffiny necháme před zdobením úplně vychladnout na mřížce. Zda je muffin upečený zjistíme pomocí špejle.

Jakmile máte košíčky vychladlé, pustíme se do krému.

Suroviny na krém

200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru
6 sušenek Oreo + další na ozdobu

Sýr Philadelphia i smetana musí být dobře vychlazené. Mějte je společně s metlou i mísou minimálně 30 min. v lednici. Poté dejte Philadephii spolu s cukrem a smetanou do mísy a vyšlehejte hladký krém. Nejdříve zapněte šlehač na malou rychlost, po minutě zvyšte na plnou rychlost a šlehejte cca 1,5 minuty. Až bude krém téměř vyšlehaný, snižte rychlost opět na nízkou a krém došlehejte, aby byl dostatečně pevný, ale nepřešlehal se. 
6 sušenek Oreo rozdrolíme nebo rozsekáme na drobno a opatrně je zamícháme do krému. 
Cukrářský sáček se zdobicí špičkou s širokým otvorem (aby jím prošel krém se sušenkami) naplníme 
krémem a nazdobíme cupcakes, které necháme hodinu vychladit v ledničce.
Poté vezmeme další sušenky Oreo, které rozčtvrtíme a ještě cupcakes dozdobíme.

Pro ty z Vás, kteří rádi pečou: Kdo zkusí cupcakes upéct a bude se chtít o své dílo podělit i s ostatními, nechť mi fotku zašle na mail dvevtroube@gmail.com.

Pro ty, kteří nepečou, ale dali by si: Cupcakes pro Vás moc ráda napeču. Minimální odběr je 15 ks. Cena za 15 ks cupcakes ═ 345,- (23,- za ks).

Vaše těhule Naďule 






Komentáře

  1. Jdu na to 😋, dcera měla včera svátek a miluje Oreo. Tak snad se povedou. Jen krém vyzkouším jiný, nemám šlehačku ani žervé. Vyzkouším tvaroh,zakys.smetanu s želatinovým ztužovačem.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky