Citronové cupcakes s Lemon curd

Hezčí fotku bohužel nemám :D

Na Citronové cupcakes si připravte (12ks):
195 g hladké mouky
200 g cukr krupice
1½ ČL prdopeč
¼ ČL soli
113 g másla pokojové teploty nakrájené na kostičky
2 velká vejce
1½ ČL vanilkového extraktu
120 ml zakysané smetany nebo řeckého jogurtu



Náplň:
120 g  Lemon curd (citronového krému)

Lemon curd (citronový krém):
- můžete buď zakoupit v obchodě (např.: Tesco finest) nebo si ho připravit sami doma takto:
100 g nakrájeného másla
330 g cukr krupice
jemně nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z velkého citronu
2 vejce
1 žloutek

Šlehačka na cupcakes:
240 ml smetany ke šlehání (40%)
15 g cukr krupice
2 - 3 PL Lemon curd

A pustíme se do košíčků. Myslím, že již není potřeba připomínat, že všechny suroviny vyndáme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu:)

Troubu předehřejeme na 180°C.

Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Do mísy od robota vložte mouku, cukr, sůl, prdopeč a promíchejte. Robot vypněte a dále do mísy vložte změklé máslo. Máslo musí být opravdu změklé. Pokud se prstem dotknete másla, uděláte do něj důlek. Dále přidejte vejce, vanilkový extrakt a zakysanou smetanu nebo řecký jogurt. Já jsem použila řecký jogurt. Nyní vše spojte v robotu v nadýchané a hladké těsto. Těstem naplňte košíčky asi do půlky a dejte péct na 20 - 25 minut.

Po upečení nechte košíčky vychladnout.

Šlehačku, metlu a mísu dejte na 15 - 30 minut do ledničky. Již jsem zde o tom psala - díky tomu, že byla mísa se smetanou a metlou v lednici, budete mít krásně tuhý šlehačkový krém.
Kdo zakoupil Lemon curd hotový, nechť ho má také v lednici:) I ten domácí.

Lemon curd si připravíme následovně:
do ohnivzdorné mísy dejte nakrájené máslo, krupicový cukr, jemně nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z velkého citronu. Mísu vložte na hrnec s vroucí vodou, aby se nedotýkala hladiny, a míchejte, až se rozpustí cukr. Sejměte z hrnce, přidejte dvě prošlehaná vejce a jeden žloutek, vraťte nad vroucí vodu a míchejte do zhoustnutí asi 8 minut. Potom odstavte a nechte 5 minut chladnout.

Nyní si připravíme lžičku nebo děrovač na muffiny a do středu vychladlých muffinů uděláme dírku, kterou následně zaplníme Lemon curd - citronovým krémem. Lemon curd nanášíme buď lžičkou nebo si naplníme cukrářský sáček.

Poté nezbývá nic jiného, než z muffinů udělat fešácký cupcaky:)

Do mísy od robotu dejte šlehačku, cukr a šlehejte. Nevyšlehejte úplně šlehačku. Šlehejte řekněme do polotuha. Jakmile budete mít takto vyšleháno, přidejte také studený Lemon curd. Promíchejte, ochutnejte, popř. ještě přidejte Lemon curd. Jakmile budete s chutí spokojení, vyšlehejte šlehačku a ozdobte cupcaky.

Tyhle cupcaky jsem si zamilovala. Jsou svěží a jednoduše boží. Překvápko v podobě Lemon curd je k nezaplacení:) Navíc jsou jednoduchý, jak facka:)

A budu se zase opakovat. Kdo zkusí cupcaky upéct a bude se chtít o své dílo podělit i s ostatními, nechť mi fotku zašle na mail dvevtroube@gmail.com.


Pro ty, kteří nepečou, ale dali by si: Cupcakes pro Vás moc ráda napeču. Minimální odběr je 12 ks. Cena za 12 ks cupcakes ═ 240,- (20,- za ks).

Budu se těšit.

Vaše těhule Naďule:)











Komentáře

  1. Dobrý den, ráda bych použila krém do dortu, na slepení pater a potření celého dortu. Myslíte si, že je to vhodné? Že to bude držet?
    Děkuji. Sylvie

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky