Mandarinkový koláč - snadný a rychlý



Vítám vás v novém roce u prvního receptu. Dnes tu mám jednoduchý a poměrně i rychlý mandarinkový koláč. Je velice lahodný, má křupavou krustu a můžete si ho klidně dát s trochou zakysané smetany.


Pokud by se vám zdálo po dopečení těsto mezi mandarinkami nedopečené, nebojte se přendat koláč na plech a opět ho vložte do trouby. Jak můžete vidět z fotek, já jsem to tak udělala. Koláč chytne barvičku i z druhé strany.


Suroviny:
300 g hladké mouky
150 g slunečnicového oleje
150 g krupicového cukru + na vysypání formy
50 g mléka
15 g prášku do pečiva
3 celá vejce

máslo na vymazání formy
6 - 7 mandarinek

Nejprve si vymažte formu máslem a její spodní část vysypte krupicovým cukrem. Formu mám o průměru 23 cm.

Do mísy nalijte mléko, olej, přidejte vejce a vše společně prošlehejte. K mokré směsi přisypte cukr a opět vše důkladně prošlehejte.

Připravte si hladkou mouku, ke které přisypte prášek do pečiva a promíchejte. Suchou směs přisypte k mokré směsi. Vše důkladně prošlehejte. Pokud je potřeba, pomocí stěrky stáhněte mouku ze stěn mísy a opět vše důkladně prošlehejte.

Dále si připravte mandarinky. Já jsem jich potřebovala 6. Mandarinky oloupejte a pokud je potřeba, odstraňte i bílé blanky. Každou mandarinku přeřízněte na půl a vyberte pecky.

Mandarinky vyskládejte do formy řeznou stranou dolů, nalijte na ně těsto a rozetřete ho. Formou jsem párkrát bouchla o stůl, aby se těsto lépe dostalo i mezi mandarinky.

Formu vložte do trouby předehřáté na 180°C a koláč pečte 45 minut. Po vytažení z trouby nechte koláč asi 15 minut chladnout. Poté z něj sundejte formu a překlopte ho na talíř. Koláč nechte zcela vychladnout.







Komentáře

Populární příspěvky