Koláč z kynutého těsta s domácím vanilkovým pudinkem - úžasně nadýchaný



Dnes si dáme pauzu od nizkosacharidových dobrot. Mám tu pro vás recept na koláč z kynutého těsta s domácím vanilkovým pudinkem. Je to trochu kalorická bomba o proti předešlým receptům. Tento koláč je časově náročnější, ale opravdu stojí za to. Je krásně nadýchaný, voní vanilkou a třtinový cukr na na povrchu vytvoří krásně křupavou krustu.



Těsto:
480 g hladké mouky
280 ml vlažného mléka
80 g rozpuštěného másla
80 g krupicového cukru
20 g droždí
2 celá vejce
1/2 lžičky soli

Pudink:
300 ml mléka
60 g krupicového cukru
30 g másla
15 g kukuřičného škrobu
1 lžička vanilkového extraktu
1 žloutek

100 g třtinového cukru
60 - 80 g másla

+ kukuřičný škrob navíc, cukrářský sáček, voda

Začneme přípravou těsta. Do mísy nalijte vlažné mléko a do něj rozdrobte droždí. Přisypte cukr a vše promíchejte. Dále přisypte mouku, sůl, přidejte vejce, rozpuštěné máslo a vše promíchejte. Těsto bude lepit, ale žádnou další mouku nepřidávejte. Mísu zakryjte potravinovou folií a těsto nechte kynout hodinu a půl.

Mezitím si připravte pudink. Do rendlíku dejte žloutek, cukr, kukuřičný škrob, vanilkový extrakt a přilijte mléko. Vše důkladně promíchejte, postavte na plotnu a vařte do zhoustnutí. Jakmile směs zhoustne a začne probublávat, míchejte ještě asi minutu. Poté rendlík odstavte a do směsi vmíchejte máslo. Pudink zakryjte potravinovou folií a nechte ho vychladnout.

Vykynuté těsto ještě krátce vařečkou propracujte. Poté si vezměte trochu kukuřičného škrobu a těsto posypte. Je to proto, že těsto lepí. Těsto propracujte pouze nadzvedáváním a podle potřeby si přisypte kukuřičný škrob. Takto ho s ním pracujte do doby, než těsto přestane lepit a bude hladké. Mísu zakryjte utěrkou a těsto nechte ještě 10 minut kynout.

Mezitím si připravte větší plech, který vyložte pečicím papírem. Papír zasypte trochou kukuřičného škrobu. Těsto přendejte na plech a prsty ho rozprostřete. Pokud těsto bude lepit, opět použijte škrob. Na dotažení těsta po celém plechu si ruce namočte do vody. Půjde to tak lépe. Jakmile budete mít hotovo, opět těsto zakryjte utěrkou a nechte ho kynout dalších 45 minut.

Vychladlý pudink si přendejte do cukrářského sáčku a na těstě vytvořte mřížku. Celé těsto zasypte třtinovým cukrem. Na závěr do každého okénka, které vzniklo mřížkováním dejte malý kousek másla.

Plech vložte do předehřáté trouby na 180°C a koláč pečte 30 minut. Po upečení nechte koláč zcela vychladnout.






Komentáře

  1. In this manner my associate Wesley Virgin's report begins in this SHOCKING AND CONTROVERSIAL VIDEO.

    As a matter of fact, Wesley was in the army-and soon after leaving-he unveiled hidden, "SELF MIND CONTROL" secrets that the CIA and others used to obtain anything they want.

    As it turns out, these are the same secrets lots of famous people (especially those who "became famous out of nowhere") and elite business people used to become wealthy and famous.

    You probably know how you utilize only 10% of your brain.

    That's because most of your brainpower is UNCONSCIOUS.

    Maybe this expression has even taken place INSIDE your very own mind... as it did in my good friend Wesley Virgin's mind about seven years back, while driving an unlicensed, beat-up garbage bucket of a car with a suspended license and in his pocket.

    "I'm very fed up with going through life paycheck to paycheck! Why can't I turn myself successful?"

    You took part in those questions, isn't it so?

    Your own success story is going to happen. You just need to take a leap of faith in YOURSELF.

    CLICK HERE To Find Out How To Become A MILLIONAIRE

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky