Bábovka s arašídovým máslem a skořicí - Low Carb, nízkosacharidové sladkosti



Pokračujeme v krasojízdě a dnes tu pro vás mám výbornou bábovku s arašídovým máslem a skořicí, ze které jsme byli opravdu unešeni. Už jsem zkoušela péct low carb bábovku, ale byla hutná a drolila se. Ale tahle je jiná a krásně nadýchaná.

Pokud tuhle bábovku vyzkoušíte a nabídnete ji někomu, kdo se nestravuje nízkosacharidově, věřte mi, že ani nepozná, že v bábovce není klasický krystalový cukr ani mouka. Bábovka je opravdu výborná. Poté, co jsem ji nakrájela a dala na stůl, byla do hodiny pryč.



Suroviny:
100 g změklého másla
80 g granulovaného cukru. Použila jsem Xylitol - tedy březový cukr
60 g nesoleného arašídového másla
30 g kokosové mouky
3 vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
1 1/2 lžičky prášku do pečiva
1 1/2 lžičky skořice

+ máslo na vymazání formy, skořice na poprášení bábovky


Nejprve si připravte formu na bábovku a důkladně ji vymažte máslem. Tato forma má průměr 21 cm. Pokud máte menší, použijte ji.

Do mísy od robota dejte máslo, arašídové máslo a cukr. Všechny suroviny šlehejte 4 minuty. Poté stěrkou objeďte mísu a znovu šlehejte, aby bylo vše vyšlehané rovnoměrně.

Dále do směsi přidejte vejce. Zašlehávejte jedno po druhém. Následně přidejte vanilkový extrakt.

Připravte si kokosovou mouku a k ní přidejte prášek do pečiva a skořici. Moučnou směs promíchejte, přidejte ji k mokré směsi a důkladně prošlehejte.

Hotové těsto přendejte do formy na bábovku a rovnoměrně ho rozetřete.

Formu vložte do trouby předehřáté na 180°C a bábovku pečte 30 minut nebo dokud nevyjde špejle čistá.

Po upečení nechte bábovku chvíli chladnout a poté ji vyklopte a nechte úplně vychladnout. Před podáváním jí můžete poprášit skořicí.









Komentáře

Populární příspěvky