❄ Vánoční edice ❄ Sacher kolečka
Dnes mám něco pro milovníky kakaa a čokolády. A lineckého cukroví. Jsou to tyto Sacher kolečka máčená v čokoládě.
Suroviny:
420 g hladké mouky
280 g změklého másla
140 g moučkového cukru
4 žloutky
2 lžíce kakaa
1 lžičku vanilkové pasty
1/2 lžičky citronové kůry
Meruňková marmeláda
Vysokoprocentní čokoláda
Do mísy nasypte mouku, cukr a přidejte citronovou kůru. Dále přidejte vanilkovou pastu. Nahradit ji můžete vanilkovým luskem či extraktem. Přidejte žloutky, máslo a kakao. Ze všech surovin vypracujte hladké těsto. Hotové těsto zabalte do folie a nechte ho do druhého dne v lednici.
Odleželé těsto nechte chvíli povolit při pokojové teplotě a na pomoučněném vále ho vyválejte na plát silný asi 3 mm. Z těsta vykrajujte kolečka. Do druhé poloviny nezapomeňte vykrajovátkem udělat dírku. Nemusí to být kolečko. Vykrojit můžete třeba hvězdičku. To byl i můj záměr, ale jaksi jsem na to zapomněla.
Vykrojené tvary přendejte na plech vyložený pečicím papírem a ten vložte do trouby předehřáté na 170°C. Cukroví pečte 8 minut. Upečené kousky přendejte na tác a nechte je vychladnout.
Vykrojená kolečka namočte do čokoládové polevy a nechte ji zatuhnout. Ještě před zatuhnutím je můžete ozdobit cukrářským sypáním nebo bílou čokoládou. Na polevu jsem si pouze rozpustila vysokoprocentní čokoládu. Plná kolečka potřete meruňkovou marmeládou a zakryjte je vykrojenými kolečky.
Dortíky uložte do krabice a uchovejte je v chladu.
s čokoládou jsou jen ta vrchní kolečka?
OdpovědětVymazat