❄ Vánoční edice ❄ NUTELLOVÉ KULIČKY S NUGÁTEM


Nutella, nugát, čokoláda a pistácie. Je pravdou, že toto cukroví je jedno z těch dražších. To už je jasný z použitých surovin, ale stojí za to do něho investovat. Pokud chcete mít na vánočním stole něco jiného, nechci tvrdit lepšího, ale je to tak trochu cukroví s nosánkem nahoru, tak tyhle Nutellové kuličky s nugátem určitě zkuste.

Z uvedené dávky surovin jsem upekla 60 kuliček, které skladuji v papírové nebo plastové krabici uložené v chladu. Cukroví je maličko pracnější, ale určitě stojí za to.



Suroviny (60 ks) :
300 g hladké mouky
200 g Nutelly
100 g změklého másla
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 ks vejce
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky skořice

Nugát - bonboniéra

Poleva:
50 g hořké čokolády (kvalitní, vysokoprocentní)
20 g sekaných pistácií - nesolené 

Navíc: ovoce sušené mrazem

Připravte si mísu a do ní dejte Nutellu.

K Nutelle přes síto prosejte mouku s práškem do pečiva a skořicí. Dále přidejte máslo, vanilkový cukr, vejce a vypracujte hladké těsto.

Těsto zabalte do fólie a nechte ho v lednici 30 minut odležet.

Mezitím si připravte nugát. Každý kousek jsem rozdělila na 4 díly. Nugát můžete rozdělit i na 6 dílků. Budou menší, ale lépe se zabalí do těsta.

Dále si nasekejte asi pistácie. Já jsem se rozhodla, že na dozdobení ještě použiji jahody a maliny sušené mrazem. Maliny a jahody jsem rozemlela v mlýnku na kávu. Tímto mám připravené 3 posypky na dozdobení kuliček.

Z vychladlého těsta odebírejte kousky o 10 g. Do každého kousku těsta zabalte nugát a vytvarujte kuličku.

Hotové kuličky vyskládejte na plech s pečicím papírem a vložte je do trouby předehřáté na 180°C. Pečte je 12 minut.

Po upečení nechte kuličky vychladnout.

Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu. Vezměte kuličky a její vrchní část namočte do čokolády. Pokud je potřeba, nechte přebytečnou čokoládu ztéct zpět do misky.

Na čokoládu nasypte pistácie nebo ovoce sušené mrazem či jinou posypku.


Hotové kuličky uložte do chladu, aby čokoláda zatuhla.








Komentáře

Populární příspěvky