Medové koláčky s karamelovým krémem


Jako další velikonoční recept mám pro vás medové koláčky plněné karamelovým krémem. S jejich přípravou je potřeba začít den předem a před konzumací koláčků je nutné nechat je v chladu uležet několik dní, aby změkly. Recept je hodně jednoduchý, tak se na to vrhneme.


Suroviny (16 ks, vykrajovátko o průměru 4,5 cm):
90 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
20 g medu
1 lžička mléka
1/4 lžičky jedlé sody
1 vejce
špetka soli

Krém:
150 g změklého másla
200 g zkaramelizovaného salka

Poleva:
1 lžíce másla
4 lžíce moučkového cukru
1 lžíce kakaa
3 lžíce horké vody

Do mísy prosijte mouku a cukr. Přidejte špetku soli a vše promíchejte. Dále přidejte lžičku mléka, vejce, sodu a med. Ze všech surovin vypracujte těsto. Hotové těsto zabalte do sáčku a nechte v lednici uložet minimálně dvě hodiny. Nejlépe však do druhého dne. 

Na pomoučněném vále vyválejte placku silnou asi 0,5 cm a vykrajujte kolečka. Já měla vykrajovátko o průměru 4,5 cm. Kolečka vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180°C 10 minut.

Mezitím si připravte krém. Do mísy dejte máslo a vyšlehejte ho. Poté k máslu všlehejte salko.

Pokud máte na upečených kolečkách mouku, oprašte ji.

Krém si přendejte do cukrářského sáčku. Použila jsem zdobící špičku, není však nutností. Krém naneste na vychladlá kolečka.

Slepené koláčky můžete ještě dozdobit čokoládovou polevou. Na tu jsem si rozpustila máslo a přidala k němu cukr, kakao a horkou vodu. Polevu vymíchejte dohladka a pocákejte koláčky.





Komentáře

Populární příspěvky