Kávové řezy na plech


Po pár nízkosacharidových či zdravějších dobrotách si dáme zase tu klasiku s bílým cukrem. Navíc opět rychlovka na plech. Ve videu můžete vidět, jak to šlo krásně od ruky Ondráškovi, takže můžete zapojit i vaše ratolesti.

Kávový korpus je potřen nejen marmeládou, ale i polevou z čokolády a zakysané smetany. Dohromady se to vše krásně doplňuje.

Teď by asi měly přijít nějaké ty typy k pečení, ale moc jich nemám. Spíš takové postřehy či doporučení.
  • řezy po vychladnutí nechte aspoň 3 hodiny v lednici, aby čokoláda zatuhla. 
  • do těsta jsem dala 5 g kávy a ve výsledku není chuť kávy až tak dominantní. Tzn., že pokud by chtěl někdo korpus víc kávový, musí přidat kávu :). 
  • plech používám pořád stejný, tedy o rozměru 39x27 cm.

Suroviny na těsto:
250 g polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva
150 g krupicového cukru
15 g kakaa
5 g instantní kávy
2 lžíce rumu
100 g rozpuštěného másla
350 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce

Poleva:
100 g kvalitní čokolády
50 g másla
200 g zakysané smetany

Marmeláda

Všechny suroviny na těsto jsem dala do mísy, důkladně je vyšlehala a vzniklé těsto jsem nalila na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto jsem stěrkou rozetřela a plech jsem vložila na 20 minut do předehřáté trouby na 180°C. 

Mezitím jsem si připravila polevu rozpuštěním čokolády a másla. Do rozpuštěné čokolády s máslem jsem přidala zakysanou smetanu a mícháním vše spojila dohromady.

Mezitím se upekl korpus, který jsem ihned potřela marmeládou. Jakou zvolíte je na vás. Já použila domácí směs z jahod, ostružin a lesních jahod. Na marmeládu jsem rozetřela čokoládovou polevu.

Vše jsem nechala vychladnout a poté jsem plech vložila na několik hodin do lednice, aby poleva zatuhla.

Poté jsem řezy nakrájela a dozdobila je šlehačkou.






Komentáře

Populární příspěvky