🎃 HALLOWEEN s Dvě v troubě 👻 Halloweenské pistáciové cupcaky


Halloween se kvapem blíží, a já jsem vám včera nabídla první videorecept z této série. Na takový ten rozjezd jsem připravila halloweenské cupcaky. Ať už jsou mezi vámi příznivci tohoto svátku nebo ne, minimálně je to příležitost k tomu si něco upéct. Nevím totiž nic o tom, že by se na Dušičky něco peklo.




Tyhle cupcaky jsem zvládla upéct za jedno dopoledne. Je důležité mít všechny suroviny o pokojové teplotě (mimo surovin na krém), recept po ruce a máte vyhráno :).

Co mě na těchto cupcakách baví je ta marmeláda uprostřed, protože samotnému cucpaku dodá takový šmrc a svěžest. Cupcake je sám o sobě sladký, takže višňová marmeláda je milým a šťavnatým překvapením, která svou kyselostí tu sladkou chuť cupcaku příjemně naruší.



Jdeme na recept.

Suroviny na 12 muffinů:
120 g másla
50 g bílé čokolády
120 g hladké mouky
60 g mletých pistácií nesolených (část si dejte stranou na dozdobení cupcaků)
2 lžičky prášku do pečiva
2 vejce
50 g třtinového cukru
100 g kysané smetany
100 g višňové marmelády

Suroviny na krém:
250 g Philadelphie
70 g moučkového cukru
200 ml  šlehačky
Pistáciová pasta (množství podle chuti)

Máslo rozpustíme společně s čokoládou, odstavíme ze sporáku a dáme vychladnout.
Mouku prosejeme s práškem do pečiva a přimícháme do ní mleté pistácie (pistácie nemusí být umleté najemno).

Vejce s cukrem šleháme 5 minut při nejvyšší rychlosti do pěny, poté do ní po lžících zašleháme máslo s čokoládou. Vařečkou nebo stěrkou do pěny postupně zamícháme zakysanou smetanu a mouku s pistáciemi, jen zlehka, aby se suroviny spojily, ale pěna nespadla.

Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky. Košíčky naplníme těstem do třičtvrtě a těsto na povrchu uhladíme. Pečeme 25 minut v troubě vyhřáté na 170°C. Zda jsou muffiny upečené, zjistíme zapíchnutím špejle. Upečené muffiny nechámvychladnout na mřížce.


Z každého muffinu vykrojíme uprostřed vykrajovačem nebo lžičkou část těsta a vzniklou dírku naplníme marmeládou.

Dále si připravíme krém. V robotu si necháme vyšlehat šlehačku. V jiné míse smícháme Philadelphii a cukr moučka. Poté přimícháme pistáciovou pastu. Dále přidáme šlehačku a opět vymícháme. Podle potřeby přidáme pastu. Krém dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a cupcaky nazdobíme.



A je hotovo. Komu by se nechtěla kupovat Philadelphie - termizovaný sýr (cream cheese), může ho nahradit jiným, např. Žervé.



Komentáře

Populární příspěvky