Perníkový chlebíček s jablky
Mám tu pro vás další recept na jednoduchý moučník a tím je Perníkový chlebíček s jablky. I zde máte volnou ruku a do chlebíčku můžete přidat rozinky nebo ořechy. Jablka můžete nahradit např. hruškou. Moučník patří mezi ty zdravější, takže by mohl padnou do oka těm z vás, kdo klasickému cukru příliš neholdují.
Po upečení se vám bude zdát, že je chlebíček nedopečený a příliš mokrý. Pokud je vrchní část chlebíčku spečená, je to tak v pořádku.
Suroviny:
300 g celozrnné špaldové mouky
300 ml mléka
150 g čekankového sirupu (čekankový sirup můžete nahradit např. sirupem z agáve)
100 ml slunečnicového oleje
30 g kakaa
2 lžičky perníkového koření
1/2 sáčku prášku do pečiva
3 nahrubo nastrouhaná jablka
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, perníkové koření, kakao a sypkou směs promíchejte.
V jiné míse promíchejte mléko, olej a sirup.
Sypkou směs smíchejte s tekutou směsí. Nakonec vmíchejte jablka
.
Těsto vlijte do vymazané formy na biskupský chlebíček. Rovnoměrně ho rozetřete a formu vložte do předehřáté trouby na 180°C. Chlebíček pečte 50 - 60 minut. Po upečení nechte chlebíček vychladnout a poté ho z formy vyklopte.
Komentáře
Okomentovat