Jablečný koláč s vanilkovým krémem


Lahodný jablečný koláč s vanilkovým krémem si doma připravíte velice jednoduše a rychle. Pak už si jen stačí uvařit kávu, abyste si mohli pochutnat se vším všudy. 

Vanilkového krému na koláč můžete přidat víc, než já ve videu, jinak vám ho dost zbude. A pokud byste chtěli, do těsta můžete přidat trochu skořice. Koláč tak může chutnat pokaždé jinak.



Suroviny:

250 g hladké mouky 

150 ml mléka

120 g krupicového cukru 

3 celá vejce

2 jablka

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička vanilkového extraktu - extrakt můžete nahradit 1 vanilkovým cukrem


Krém:

300 ml mléka

70 g krupicového cukru

20 g kukuřičného škrobu

2 celá vejce

1 lžička vanilkového extraktu - extrakt můžete nahradit 1 vanilkovým cukrem


Nejprve si připravte krém. Do rendlíku dejte vejce, škrob, cukr a vanilkový extrakt. Vše promíchejte, přilijte mléko a směs začněte zahřívat. Jakmile krém zhoustne a začne probublávat, míchejte ještě asi 2 minuty. Krém si přendejte do cukrářského sáčku a zatím ho dejte stranou.

Na korpus dejte do mísy vejce, cukr a vše vyšlehejte do pěny. Mezitím si připravte jablka, nemusí být velká, a nakrájejte je na malé kostičky. 

Do vyšlehané pěny přilijte mléko, extrakt a vše prošlehejte. Do směsi prosijte mouku s práškem do pečiva. Mouku důkladně vmíchejte a dejte pozor, aby nezůstala usazená na dně mísy. Nakonec do těsta přidejte nakrájena jablka a opět vše promíchejte. 

Těsto nalijte do pečicím papírem vyložené dortové formy o průměru 26 cm. Na těsto naneste vanilkový krém a formu vložte do trouby předehřáté na 180°C. Koláč pečte 30 - 35 minut

Po vychladnutí koláč vyndejte z formy, stáhněte z něj papír a zasypte ho moučkovým cukrem.







Komentáře

Populární příspěvky