Jablečný koláč s vanilkovým krémem
Lahodný jablečný koláč s vanilkovým krémem si doma připravíte velice jednoduše a rychle. Pak už si jen stačí uvařit kávu, abyste si mohli pochutnat se vším všudy.
Vanilkového krému na koláč můžete přidat víc, než já ve videu, jinak vám ho dost zbude. A pokud byste chtěli, do těsta můžete přidat trochu skořice. Koláč tak může chutnat pokaždé jinak.
Suroviny:
250 g hladké mouky
150 ml mléka
120 g krupicového cukru
3 celá vejce
2 jablka
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu - extrakt můžete nahradit 1 vanilkovým cukrem
Krém:
300 ml mléka
70 g krupicového cukru
20 g kukuřičného škrobu
2 celá vejce
1 lžička vanilkového extraktu - extrakt můžete nahradit 1 vanilkovým cukrem
Nejprve si připravte krém. Do rendlíku dejte vejce, škrob, cukr a vanilkový extrakt. Vše promíchejte, přilijte mléko a směs začněte zahřívat. Jakmile krém zhoustne a začne probublávat, míchejte ještě asi 2 minuty. Krém si přendejte do cukrářského sáčku a zatím ho dejte stranou.
Na korpus dejte do mísy vejce, cukr a vše vyšlehejte do pěny. Mezitím si připravte jablka, nemusí být velká, a nakrájejte je na malé kostičky.
Do vyšlehané pěny přilijte mléko, extrakt a vše prošlehejte. Do směsi prosijte mouku s práškem do pečiva. Mouku důkladně vmíchejte a dejte pozor, aby nezůstala usazená na dně mísy. Nakonec do těsta přidejte nakrájena jablka a opět vše promíchejte.
Těsto nalijte do pečicím papírem vyložené dortové formy o průměru 26 cm. Na těsto naneste vanilkový krém a formu vložte do trouby předehřáté na 180°C. Koláč pečte 30 - 35 minut.
Po vychladnutí koláč vyndejte z formy, stáhněte z něj papír a zasypte ho moučkovým cukrem.
Komentáře
Okomentovat