Litá třešňová bublanina
Receptů na bublaninu je spousta a každý máme ten svůj oblíbený. Ať už se jedná o nadýchanou bublaninu nebo litou, která spíše připomíná puding. Někteří z nás recept podědí, a já bych vám ráda představila tento.
Suroviny:
300 g hladké mouky
200 g celozrnné mouky
100 g krupicového cukru
1 litr mléka
4 vejce
1 prášek do pečiva
2x vanilkový cukr
Špetka soli
Třešně nebo jiné ovoce (množství libovolné)
Olej
Moučkový cukr
Nejprve si vyložte plech pečicím papírem a vymažte tukem. Vložte ho do trouby předehřáté na 180°C.
Do větší mísy nasypte obě mouky, prášek do pečiva a vše promíchejte. Dále přisypte špetku soli, cukr a opět vše promíchejte. Do moučné směsi přidejte vejce a přilijte mléko. Vše důkladně promíchejte, vznikne vám řídké těsto.
Na rozpálený plech vlijte těsto. Mám plech o velikosti 39x27 cm. Na těsto poklaďte třeště. Na závěr, kdo chce, může ještě povrch těsta zasypat dvěma vanilkovými cukry. Těsto je tekuté, takže opatrně vraťte plech do trouby a bublaninu pečte asi 30 minut, nebo dokud povrch nezezlátne.
Hotovou bublaninu nechte vychladnout a kdo chce, může ji ještě poprášit moučkovým cukrem.
Komentáře
Okomentovat