Litá třešňová bublanina




Receptů na bublaninu je spousta a každý máme ten svůj oblíbený. Ať už se jedná o nadýchanou bublaninu nebo litou, která spíše připomíná puding. Někteří z nás recept podědí, a já bych vám ráda představila tento.


 Ovoce, které do bublaniny použijete je libovolné. Pokud máte v mrazáku ještě nějaké zásoby z loňska, klidně je zde můžete zužitkovat. Podobnou bublaninu jste již na mém blogu mohli vidět - je to Clafoutis. Kdo si potrpí na klasiku, najde zde šlehačkovou bublaninu.


Suroviny:
300 g hladké mouky
200 g celozrnné mouky
100 g krupicového cukru
1 litr mléka 
4 vejce
1 prášek do pečiva
2x vanilkový cukr
Špetka soli
Třešně nebo jiné ovoce (množství libovolné)
Olej
Moučkový cukr


Nejprve si vyložte plech pečicím papírem a vymažte tukem. Vložte ho do trouby předehřáté na 180°C.

Do větší mísy nasypte obě mouky, prášek do pečiva a vše promíchejte. Dále přisypte špetku soli, cukr a opět vše promíchejte. Do moučné směsi přidejte vejce a přilijte mléko. Vše důkladně promíchejte, vznikne vám řídké těsto.

Na rozpálený plech vlijte těsto. Mám plech o velikosti 39x27 cm. Na těsto poklaďte třeště. Na závěr, kdo chce, může ještě povrch těsta zasypat dvěma vanilkovými cukry. Těsto je tekuté, takže opatrně vraťte plech do trouby a bublaninu pečte asi 30 minut, nebo dokud povrch nezezlátne.

Hotovou bublaninu nechte vychladnout a kdo chce, může ji ještě poprášit moučkovým cukrem.






Komentáře

Populární příspěvky