Nepečené ovesné kostky s čokoládou a arašídovým máslem
Suroviny:
320 g ovesných vloček
220 g másla
110 g třtinového cukru
1 lžičku vanilkového extraktu
1/4 lžičky soli
1/2 lžičky mleté skořice
170 g arašídového másla
100 g kvalitní čokolády
Do většího hrnce dejte máslo, přisypte cukr, vanilkový extrakt a vše nechte na mírném ohni rozpustit.
Do směsi dále přidejte skořici, sůl, vločky a míchejte asi 3 minuty. Poté směs odstavte.
Dále si připravte menší rendlík, do kterého dejte arašídové máslo a čokoládu. Vše zahřívejte tak dlouho, dokud se čokoláda a máslo nerozpustí a společně nespojí.
Formu vyložte pečicím papírem a na dno dejte polovinu vločkové směsi a rovnoměrně urovnejte.
Čokoládovou směs nalijte na vločky a rozetřete. Trochu čokolády si nechte na zdobení.
Na čokoládu dejte druhou polovinu vloček a opět je rovnoměrně urovnejte. Nakonec vločky pocákejte zbytkem čokolády.
Plech dejte do lednice alespoň na 3 hodiny. Poté můžete krájet buď kostky nebo tyčinky.
Komentáře
Okomentovat