Domácí nutellová zmrzlina
Rádi byste si připravili něco osvěžujícího v těchto horkých dnech? Mám tu pro vás recept na domácí nutellovou zmrzlinu. Je naprosto luxusní a úžasně smetanová.
Pokud byste nechtěli nutellovou zmrzlinu, Nutellu můžete nahradit arašídovým máslem nebo třeba karamelem - to už nechám na vás. Nejedná se o nic složitého, tak tedy jdeme na to.
480 ml smetany ke šlehání (33%)
1 kondenzované mléko
250 g Nutelly
100 g nahrubo nasekaných lískových ořechů (70 g do zmrzliny, 30 g na zmrzlinu)
Do větší mísy nalijte studenou smetanu a vyšlehejte ji do tuha. Ke smetaně přilijte kondenzované mléko a Nutellu. Vše na nejmenší rychlost prošlehejte.
Do směsi stěrkou vmíchejte 70 g nahrubo nasekaných lískových ořechů. Směs vlijte do formy na biskupský chlebíček. Moje forma má rozměr 32x13 cm. Povrch směsi zasypte 30 g nasekaných lískových ořechů.
Formu zakryjte potravinovou fólií a vložte ji minimálně na 6 hodin do mrazáku.
Som bezlaktózová, smotanu bez laktózy zoženie, ale kondenzované mlieko nie. je možné ho niečím nahradiť?
OdpovědětVymazat