Šlehačková bublanina s ovocem
Rychlá, jednoduchá a u nás doma velice oblíbená šlehačková bublanina.
Použít můžete jakékoli drobné ovoce. Já jsem použila borůvky z loňského roku.
Doporučuji část ovoce do těsta vmíchat, protože při pečení jím nepropadne a zůstalo by jen na vrchu.
Suroviny:
- 3 velká vejce
- 1 hrnek krupicového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- tuk a hrubá mouka na plech
- 3 hrnky čerstvého nebo mraženého drobného ovoce
- moučkový cukr na poprášení
Troubu předehřejte na 180°C.
Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Kdo chce, může část ovoce přidat přímo do těsta.
Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte dorůžova, trvá to asi 30 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.
Komentáře
Okomentovat