Šlehačková bublanina s ovocem



Rychlá, jednoduchá a u nás doma velice oblíbená šlehačková bublanina.
Použít můžete jakékoli drobné ovoce. Já jsem použila borůvky z loňského roku.
Doporučuji část ovoce do těsta vmíchat, protože při pečení jím nepropadne a zůstalo by jen na vrchu.



Suroviny:

  • 3 velká vejce
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • tuk a hrubá mouka na plech
  • 3 hrnky čerstvého nebo mraženého drobného ovoce
  • moučkový cukr na poprášení

Troubu předehřejte na 180°C. 

Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Kdo chce, může část ovoce přidat přímo do těsta.

Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte dorůžova, trvá to asi 30 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

Komentáře

Populární příspěvky