Kakaové řezy s kávovým krémem a polevou

 


Kakaový korpus, kávový krém a poleva - to jsou krásně nadýchané kakaové řezy s úžasně vonícím kávovým krémem a čokoládovou polevou. Tyto řezy můžete připravit i v dortové formě a pokud by se někdo bál polevy, stačí na krém nastrouhat čokoládu. 



Korpus:
200 g krupicového cukru
180 g polohrubé mouky
100 ml mléka
100 ml oleje
20 g kakaa
4 celá vejce
3/4 sáčku prášku do pečiva

Krém:
250 ml 33% smetany
250 g mascarpone
50 g moučkového cukru
2 lžičky rozpustné kávy

Poleva:
300 g moučkového cukru
120 g másla
5 lžic mléka
3 lžíce kakaa

Korpus:
Do mísy od robota dejte vejce, začnete je šlehat a přisypte cukr. Vejce s cukrem vyšlehejte do nadýchané pěny. Mezitím si v misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a kakao. Pokud máte ve směsi hrudky, vše prosijte přes síto. Nebo to udělejte hned na začátku a ušetříte si tím práci navíc.
Dále si připravte mléko a olej a obojí vlijte do vyšlehané pěny. Přisypte třetinu moučné směsi a vše již ručně důkladně promíchejte. Dejte pozor, aby se vám mouka neusazovala na dně nádoby.

Hotové těsto vlijte na plech o velikosti 30x20 cm. Dno plechu vymažte tukem a vysypte moukou nebo použijte pečicí papír. Plech vložte do přehřáté trouby na 175°C a korpus pečte 20 - 25 minut. Upečení zkuste na špejli.

Krém:
Připravte si mísu a do ní vložte mascarpone, ke kterému přisypte cukr a vše míchejte, dokud se suroviny nespojí v hladkou směs. Bokem si dejte dotuha vyšlehat 33% smetanu. K mascarpone přidejte 2 lžičky rozpustné kávy a opět vše vymíchejte. Hotovou šlehačku přendejte do mísy k mascarpone a vymíchejte krém. 

Na vychladlý korpus naneste krém a rovnoměrně ho rozetřete. Plech uložte na několik hodin do lednice nebo alespoň na 10 minut před nalitím polevy do mrazáku

Poleva:
Na polevu si v rendlíku rozpusťte máslo. K rozpuštěnému máslu nalijte mléko, přidejte kakao a moučkový cukr. Ze všech suroviny vymíchejte hladkou polevu. Pokud by byla poleva příliš hustá, přilijte do ní ještě trochu mléka. 

Připravte si plech s korpusem a krémem a nalijte na něj polevu. Je potřeba pracovat rychle, protože poleva je teplá. Proto jsem plech měla na chvíli v mrazáku. Jakmile máte polevu rozetřenou, uložte plech do lednice a vše nechte důkladně zatuhnout.








Komentáře

Populární příspěvky