❄ Vánoční edice ❄ Husarské koláčky s marmeládou



Jako první recept do vánoční edice jsem připravila husarské koláčky s marmeládou, které nejvíce ocení ti, kteří nepříliš holdují přeslazeným věcem. Koláčky krásně voní po lískových oříškách a na jazyku se rozplývají.

Husarské koláčky můžete plnit jakoukoli zavařeninou nebo ji nahradit čokoládou, kterou zasypete nasekanými ořechy.



Suroviny (42 koláčků):
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g namletých lískových ořechů
2 žloutky
1 vanilkový cukr

120 g marmelády
45 g moučkového cukru + na posypání koláčků

Do mísy nebo na pracovní plochu vysypte mouku, ořechy, vanilkový cukr a suchou směs promíchejte. Dále přidejte žloutky, máslo a vypracujte hladké těsto. Hotové těsto zabalte do potravinové folie a v chladničce ho nechte odpočinout do druhého dne.

Druhý den nechte těsto povolit a odebírejte z něj kousky o váze 15 g. Z každého kousku těsta tvarujte kuličky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.

Druhým koncem vařečky udělejte do každé kuličky důlek. Koláčky vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte je 7 - 10 minut. 

Než se koláčky upečou, připravte si marmeládu. K té přisypte moučkový cukr a vše důkladně promíchejte. Na koláčky jsem použila višňovou marmeládu.

Upečené koláčky nechte vychladnout a poté důlky vyplňte marmeládou. Marmeládu jsem si přendala do cukrářského sáčku, abych neměla koláčky upatlané.

Takto připravené koláčky nechte zavadnout na vzduchu asi 1-2 dny. Následně je pocukrujte moučkovým cukrem a uchovejte v plechové dóze.






Komentáře

  1. Muzu se zeptat, jak docilite toho, ze se rozplivaji na jazyku a nejsou to tvrde hrudky? 🙂 Dekuji Veronika

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky