Linecké koláčky s tvarohem



Po prázdninách jsem zpět s novým video receptem. Dnes tu pro vás mám recept, který jistě všichni znáte. Koláčky se skvěle hodí ke kávě či čaji. Těsto není po upečení tvrdé, ale je krásně křehké.


Do tvarohové náplně si můžete nastrouhat citronovou kůru a rozinku nahradit marmeládou.
Z celé dávky zde uvedené jsem připravila 26 skvělých koláčků. Průměr skleničky byl 6,5 cm.



Těsto:
350 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
100 g změklého másla
1 celé vejce
1 žloutek (bílek schovejte na později)
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 lžičku rumu
Trocha mléka (4 lžíce)

Náplň:
500 g tvarohu v alobalu
100 g krupicového cukru
Lžička vanilkového extraktu (lze nahradit vanilkovým cukrem - o to méně dejte krupicového cukru)
2 žloutky

Rozinky

Dokončení:
Rozpuštěné máslo + trocha rumu
Moučkový cukr

Do mísy od robota nasypte moučkový cukr, vanilkový cukr, změklé máslo a vše společně utřete. Dále přidejte 1 celé vejce, 1 žloutek, lžičku rumu a vše dál šlehejte.

K hladké mouce přisypte prášek do pečiva a promíchejte. Mouku poté postupně přidávejte do směsi v míse od robota. Podle potřeby přidávejte po lžicích mléko tak, aby vzniklo nelepivé těsto.

Těsto přendejte na pomoučněnou plochu a rukama ho ještě propracujte, aby bylo hladké. Zabalte těsto do sáčku a dejte na chvíli do lednice.

Mezitím si připravte náplň. 
Do mísy dejte tvaroh. Přisypte krupicový cukr, žloutky, vanilkový extrakt a vše rozmíchejte dohladka.

Těsto si opět přendejte na pomoučněnou plochu a vyválejte ho na tloušťku asi 0,5 cm. Pomocí vykrajovátka nebo skleničky vykrajujte kolečka a ty přesuňte na plech vyložený pečicím papírem.

Rozšlehaným bílkem potřete okraje koláčků.

Tvarohovou náplň vložte do zdobícího sáčku s větší špičkou. Sáček neplňte po okraj, náplň je hutná a slabší sáček by mohl prasknout. Náplň nastříkejte na koláčky.

Do středu každého koláčku dejte rozinku.

Plech vložte do předehřáté trouby na 180°C a koláčky pečte 20 minut.

Koláčky ihned po vytažení z trouby potřete rozpuštěným máslem s trochou rumu, pocukrujte a nechte vychladnout.







Komentáře

Populární příspěvky