Kokosové řezy s pudinkovým krémem, šlehačkou a čokoládovou polevou


Výborné kokosové řezy na plech. Navíc kombinace s čokoládovým pudinkem, šlehačkou a čokoládovou polevou může být pro mnoho z nás naprosto neodolatelné.

Řezy nechte určitě v lednici do druhého dne. Kokosový plát je po upečení tužší a do druhého dne krásně zvláční.

Poleva na čokoládě v lednici krásně zatuhne a při krájení se neláme. Řezy jsem krájela nožem, který jsem namáčela v teplé vodě a po každém řezu jsem nůž otřela.


Suroviny na plech 39x27 cm

Pudinkový krém:
1 l mléka
4 sáčky čokoládového pudinkového prášku
100 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
250 g másla

Kokosový korpus:
6 bílků
150 g moučkového cukru
150 g strouhaného kokosu
75 g hladké mouky
1/2 balením prášku do pečiva

Šlehačka:
500 ml 33% smetany
1 lžička vanilkového extraktu

Poleva:
100 g kvalitní vysokoprocentní čokolády
70 g tuku (použila jsem Omegu na polevy)
5 lžic horké vody

Nejprve si uvařte pudink. V menší misce, asi ve 200 ml mléka rozmíchejte všechen pudinkový prášek. Zbylé mléko nalije do hrnce a přidejte oba cukry. Mléko s cukry pomalu zahřívejte a míchejte. Do teplého mléka vlijte zbylé mléko s rozmíchaným pudinkovým práškem a míchejte do zhoustnutí. Uvařený pudink stáhněte z plotny a zakryjte ho potravinovou folii, aby se na jeho povrchu neutvořil škraloup.

Dále si připravte kokosový korpus na řezy. K bílkům přisypte moučkový cukr a vyšlehejte tuhý sníh. Do sněhu stěrkou zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr do směsi zapracujte strouhaný kokos.

Těsto přendejte na plech a rozetřete. Plech mám o velikosti 39x27 cm. Pokud by se vám stěrkou nedařilo těsto rozetřít, použijte pečicí papír nebo potravinovou folii a pomocí rukou těsto po plechu rozprostřete. Těsto ještě nakonec uhlaďte druhou stranou lžíce, kterou si máčejte ve vodě.

Plech vložte do trouby předehřáté na 180°C a pečte 20 minut. Po upečení nechte plát vychladnout, stáhněte z něj pečicí papír a plát vložte zpět na plech.

Z vychladlého pudinku stáhněte folii a prošlehejte ho. V jiné větší misce si vyšlehejte změklé máslo. Upozorňuji, že pudink a máslo musí mít stejnou teplotu, jinak by s krém srazil. Do másla postupně zašlehávejte pudink. Před koncem promíchejte krém stěrkou, aby se máslo dostalo od stěn a dna mísy a opět prošlehejte. Hotový krém přendejte na kokosový plát a rozetřete ho.

Nyní si vyšlehejte smetanu s vanilkovým extrakte. Šlehačku naneste na pudinkový krém a rozetřete ji.

Jako poslední je poleva. Tu připravte ve vodní lázni. Já použila mlékovar, do kterého jsem nalila vodu. Do hrnce nalámejte čokoládu, tuk a zahřívejte dokud se vše nerozpustí. Do rozpuštěné čokolády přidejte horkou vodu a promíchejte. Poleva krásně ztmavne a zhoustne.

Polevu nechte vychladnout tak, aby nebyla horká, ale dala se roztírat. Nalijte ji na šlehačku a opatrně rozetřete. Řezy vložte do lednice a nechte je tam nejlépe do druhého dne.


                            




Komentáře

Populární příspěvky