❄ Vánoční edice: Domácí horká čokoláda



Pamatujete takové ty čokolády, které dělávali v kavárnách? Takové ty husté, krémové, s miliardou příchutí, žádná instantní tekutá ochucená voda. Pamatujete? Tak takhle je ještě lepší. Je taky krémová, ale chutnější. Je domácí.




Suroviny:
70g mléčné čokolády
70g hořké čokolády
150 ml  smetany ke šlehání
150 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 lžičky kardamomu (neni nutný)
1 lžička skořice 
1 lžíce hnědého cukru
Šlehačka a čokoláda na ozdobu

Na vodní lázni rozpusťte obě nalámané čokolády.
Na druhé plotýnce v rendlíčku krátce svařte mléko, smetanu, cukr, vanilkový extrakt a koření.

Do rozpuštěné čokolády ihned postupně vmíchávejte smetanovou směs s kořením.

Podávejte například se šlehačkou a nechte si chutnat.

Přeji Vám krásné a pohodové Vánoce :).

Naďa



Komentáře

Populární příspěvky