❄ Vánoční edice: Domácí horká čokoláda
Pamatujete takové ty čokolády, které dělávali v kavárnách? Takové ty husté, krémové, s miliardou příchutí, žádná instantní tekutá ochucená voda. Pamatujete? Tak takhle je ještě lepší. Je taky krémová, ale chutnější. Je domácí.
Suroviny:
70g mléčné čokolády
70g hořké čokolády
150 ml smetany ke šlehání
150 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 lžičky kardamomu (neni nutný)
1 lžička skořice
1 lžíce hnědého cukru
Šlehačka a čokoláda na ozdobu
Na vodní lázni rozpusťte obě nalámané čokolády.
Na druhé plotýnce v rendlíčku krátce svařte mléko, smetanu, cukr, vanilkový extrakt a koření.
Do rozpuštěné čokolády ihned postupně vmíchávejte smetanovou směs s kořením.
Podávejte například se šlehačkou a nechte si chutnat.
Přeji Vám krásné a pohodové Vánoce :).
Naďa
1 lžička skořice
1 lžíce hnědého cukru
Šlehačka a čokoláda na ozdobu
Na vodní lázni rozpusťte obě nalámané čokolády.
Na druhé plotýnce v rendlíčku krátce svařte mléko, smetanu, cukr, vanilkový extrakt a koření.
Do rozpuštěné čokolády ihned postupně vmíchávejte smetanovou směs s kořením.
Podávejte například se šlehačkou a nechte si chutnat.
Přeji Vám krásné a pohodové Vánoce :).
Naďa
Komentáře
Okomentovat