Lemonies aneb bráška od Brownies


Blondies, Brownies, Lemonies neboli Lemony lemonies. Letní dezert plný citronů, který jsem si upekla teď v zimě. No, ale tak proč si nepřipomenou trochu toho léta i teď.

Recept je velice jednoduchý, plný citronové svěžesti. A kdo chce, může do těsta přidat kokos nebo bílou čokoládu. Já dělala čistě citronový Lemonies.



Suroviny:
170 g hladké mouky 
300 g krupicového cukru 
šťáva ze 2 citrónu 
nastrouhaná kůra ze 2 citrónu 
4 vajíčka 
230 g másla
1/4 lžičky soli 

Citrónová glazura: 

150 g moučkového cukru 
3 lžíce citrónové šťávy 
Trocha kůry z citrónu
(pár kapek vody) 

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem.

Do mísy robotu přidáme prosátou mouku, cukr, sůl a máslo a vše prošleháme do hladké směsi. V jiné misce si smícháme vajíčka, citrónovou šťávu a kůru a vzniklou směs nalijeme k máslovému těstu a mixujeme ještě tak jednu minutu.

Řidší těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do trouby a pečeme asi 50 minut.

Po upečení jsem těsto propíchala vidličkou. Na těsto jsem nalila glazuru, rozetřela ji a nechala zatuhnout.

Citrónová glazura

V mističce promícháme moučkový cukr s citrónovou šťávou. Pokud je směs moc hustá, přidáme pár kapek vody. Na závěr přidejte kůru z citrónu. Připravenou glazurou potřeme korpus, necháme chvíli zatuhnout.

Kdo nemá cukrovou glazuru rád, vynechá ji, ale za mě na lemonies patří. Dodává celému dezertu kyselejší šmrnc a lemonies jsou svěžejší. Do těsta můžete přidat kokos nebo bílou čokoládu. Lemonies také můžete podávat s pořádným kopečkem čerstvé šlehačky.


Lemonies podáváme s pořádným kopečkem čerstvé šlehačky.







Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky