Lemonies aneb bráška od Brownies
Blondies, Brownies, Lemonies neboli Lemony lemonies. Letní dezert plný citronů, který jsem si upekla teď v zimě. No, ale tak proč si nepřipomenou trochu toho léta i teď.
Recept je velice jednoduchý, plný citronové svěžesti. A kdo chce, může do těsta přidat kokos nebo bílou čokoládu. Já dělala čistě citronový Lemonies.
Suroviny:
170 g hladké mouky
300 g krupicového cukru
šťáva ze 2 citrónu
nastrouhaná kůra ze 2 citrónu
4 vajíčka
230 g másla
1/4 lžičky soli
Citrónová glazura:
150 g moučkového cukru
3 lžíce citrónové šťávy
Trocha kůry z citrónu
(pár kapek vody)
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem.
Do mísy robotu přidáme prosátou mouku, cukr, sůl a máslo a vše prošleháme do hladké směsi. V jiné misce si smícháme vajíčka, citrónovou šťávu a kůru a vzniklou směs nalijeme k máslovému těstu a mixujeme ještě tak jednu minutu.
Řidší těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do trouby a pečeme asi 50 minut.
Po upečení jsem těsto propíchala vidličkou. Na těsto jsem nalila glazuru, rozetřela ji a nechala zatuhnout.
Citrónová glazura
V mističce promícháme moučkový cukr s citrónovou šťávou. Pokud je směs moc hustá, přidáme pár kapek vody. Na závěr přidejte kůru z citrónu. Připravenou glazurou potřeme korpus, necháme chvíli zatuhnout.
Kdo nemá cukrovou glazuru rád, vynechá ji, ale za mě na lemonies patří. Dodává celému dezertu kyselejší šmrnc a lemonies jsou svěžejší. Do těsta můžete přidat kokos nebo bílou čokoládu. Lemonies také můžete podávat s pořádným kopečkem čerstvé šlehačky.
Lemonies podáváme s pořádným kopečkem čerstvé šlehačky.
Dobrou chuť
Můžu se zeptat na kolik kousků je to cca. rozpis? Ďekuji.
OdpovědětVymazat