Dvojoříškový dort

Další dort, který jsem pekla a opět ho sem nedala je Dvojoříškový dort, který je bez mouky. Je v něm spousta ořechů a čokolády:-) Nejlíp tenhle dort chutná druhý až třetí den, když se proleží. Ale těžko říct, že?:-) Vydržet to je taková výzva.

Myslím, že tady u tohoto receptu si milovníci čokolády a ořechů přijdou na své. Samozřejmostí je kvalitní vysokoprocentní čokoláda.



Suroviny:

145 g vlašských ořechů 
145 g mandlí, oloupaných 
295 g kvalitní čokolády na vaření 
1 zarovnaná lžíce pravého kakaa 
220 g másla, změklého 
100 g krupicového cukru 
6 bílků 
6 žloutků 
špetka soli

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem, strany vysypeme moukou.

Ořechy i mandle nasekáme v robotu najemno. Po chvíli přidáme na kousky nalámanou čokoládu a kakao. Rozmixujeme do spojení.

V jiné misce prošleháme dohladka máslo s cukrem. Do směsi pak postupně zašleháváme jeden žloutek po druhém. Nakonec přisypeme směs ořechů a čokolády.

V odmaštěné míse ještě vyšleháme všechny bílky se špetkou soli na tuhý sníh a opatrně zamícháme do připravené směsi.

Hotové těsto nalijeme do formy a pečeme 50-60 minut podle druhu trouby (zda je těsto upečené zkontrolujeme pomocí suché špejle).
Dort necháme chladnout na mřížce. Mezitím si ušleháme smetanu a dáme ji na chvíli vychladit.

Po vychladnutí dort nakrájíme, ozdobíme šlehačkou a posypeme kávovými granulkami.

Dvojoříškový dort v Divadelním klubu Klicperova divadla

Dobrou chuť:-)



Komentáře

Populární příspěvky