Dvojoříškový dort
Další dort, který jsem pekla a opět ho sem nedala je Dvojoříškový dort, který je bez mouky. Je v něm spousta ořechů a čokolády Nejlíp tenhle dort chutná druhý až třetí den, když se proleží. Ale těžko říct, že? Vydržet to je taková výzva.
Myslím, že tady u tohoto receptu si milovníci čokolády a ořechů přijdou na své. Samozřejmostí je kvalitní vysokoprocentní čokoláda.
Suroviny:
145 g vlašských ořechů
145 g mandlí, oloupaných
295 g kvalitní čokolády na vaření
1 zarovnaná lžíce pravého kakaa
220 g másla, změklého
100 g krupicového cukru
6 bílků
6 žloutků
špetka soli
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem, strany vysypeme moukou.
Ořechy i mandle nasekáme v robotu najemno. Po chvíli přidáme na kousky nalámanou čokoládu a kakao. Rozmixujeme do spojení.
V jiné misce prošleháme dohladka máslo s cukrem. Do směsi pak postupně zašleháváme jeden žloutek po druhém. Nakonec přisypeme směs ořechů a čokolády.
V odmaštěné míse ještě vyšleháme všechny bílky se špetkou soli na tuhý sníh a opatrně zamícháme do připravené směsi.
Hotové těsto nalijeme do formy a pečeme 50-60 minut podle druhu trouby (zda je těsto upečené zkontrolujeme pomocí suché špejle).
Dort necháme chladnout na mřížce. Mezitím si ušleháme smetanu a dáme ji na chvíli vychladit.
Po vychladnutí dort nakrájíme, ozdobíme šlehačkou a posypeme kávovými granulkami.
Dobrou chuť
Myslím, že tady u tohoto receptu si milovníci čokolády a ořechů přijdou na své. Samozřejmostí je kvalitní vysokoprocentní čokoláda.
Suroviny:
145 g vlašských ořechů
145 g mandlí, oloupaných
295 g kvalitní čokolády na vaření
1 zarovnaná lžíce pravého kakaa
220 g másla, změklého
100 g krupicového cukru
6 bílků
6 žloutků
špetka soli
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem, strany vysypeme moukou.
Ořechy i mandle nasekáme v robotu najemno. Po chvíli přidáme na kousky nalámanou čokoládu a kakao. Rozmixujeme do spojení.
V jiné misce prošleháme dohladka máslo s cukrem. Do směsi pak postupně zašleháváme jeden žloutek po druhém. Nakonec přisypeme směs ořechů a čokolády.
V odmaštěné míse ještě vyšleháme všechny bílky se špetkou soli na tuhý sníh a opatrně zamícháme do připravené směsi.
Hotové těsto nalijeme do formy a pečeme 50-60 minut podle druhu trouby (zda je těsto upečené zkontrolujeme pomocí suché špejle).
Dort necháme chladnout na mřížce. Mezitím si ušleháme smetanu a dáme ji na chvíli vychladit.
Po vychladnutí dort nakrájíme, ozdobíme šlehačkou a posypeme kávovými granulkami.
Dvojoříškový dort v Divadelním klubu Klicperova divadla |
Dobrou chuť
Komentáře
Okomentovat