Makový koláč s hruškami
Tak nedalo mi to, že jo a upekla jsem si Makový koláč s hruškami. JE-TO-BO-ŽÍ :)
Recepis hír :)
Dortova forma o prumeru 18 cm.
Na testo:
180g hl. mouky
Lzicka prdopec
100g cukru
100g masla
Spetka soli
1 vejce
Na napln:
1/2 vanilkoveho pudingu
250 ml mleka
30g cukru
100g mleteho maku
2 male hrusky
Lzicka citronove stavy
1 vanilkovy cukr
30g cukrarskych piskotu
Formu vymazeme maslem. Vsechny suroviny na testo smichame a vypracujeme testo. Dve tretiny testa dame do formy a vytvarujeme i okraje. Prikryte odlozime stranou do chladna, stejne jako zbyvajici tretinu.
Pudingovy prasek s 50 ml mleka rozmichame dohladka. Zbyvajici mleko s cukrem privedeme k varu, pridame rozmichany puding a vse nechame vzkypet. Primichame mak a nechame vychladnout (puding prikryjte potrav. folii, aby se neutvoril skraloup).
Hrusky omyjeme, osusime, oloupeme a rozctvrtime. Odstranime jadrince a duzinu nakrajime na male kousky. Smichame s citronovou stavou a vanilkovym cukrem.
Formu s testem vyndame z chladnicky a vidlickou korpus nekolikrat propichneme. Cukrarske piskoty rozdrobime a nasypeme na korpus. Hrusky vmichame do makoveho pudingu a rozetreme dohladka. Zbytek testa rozdrobime na povrch kolace (pouzila jsem struhadlo).
Peceme asi 40 minut na 200 stupnu ve stredni drazce trouby.
Pokud zacne kolac prilis tmavnout, prikryjeme ho alobalem.
Po upeceni vyjmeme kolac z trouby a nechame ve forme uplne vychladnout.
Recepis hír :)
Dortova forma o prumeru 18 cm.
Na testo:
180g hl. mouky
Lzicka prdopec
100g cukru
100g masla
Spetka soli
1 vejce
Na napln:
1/2 vanilkoveho pudingu
250 ml mleka
30g cukru
100g mleteho maku
2 male hrusky
Lzicka citronove stavy
1 vanilkovy cukr
30g cukrarskych piskotu
Formu vymazeme maslem. Vsechny suroviny na testo smichame a vypracujeme testo. Dve tretiny testa dame do formy a vytvarujeme i okraje. Prikryte odlozime stranou do chladna, stejne jako zbyvajici tretinu.
Pudingovy prasek s 50 ml mleka rozmichame dohladka. Zbyvajici mleko s cukrem privedeme k varu, pridame rozmichany puding a vse nechame vzkypet. Primichame mak a nechame vychladnout (puding prikryjte potrav. folii, aby se neutvoril skraloup).
Hrusky omyjeme, osusime, oloupeme a rozctvrtime. Odstranime jadrince a duzinu nakrajime na male kousky. Smichame s citronovou stavou a vanilkovym cukrem.
Formu s testem vyndame z chladnicky a vidlickou korpus nekolikrat propichneme. Cukrarske piskoty rozdrobime a nasypeme na korpus. Hrusky vmichame do makoveho pudingu a rozetreme dohladka. Zbytek testa rozdrobime na povrch kolace (pouzila jsem struhadlo).
Peceme asi 40 minut na 200 stupnu ve stredni drazce trouby.
Pokud zacne kolac prilis tmavnout, prikryjeme ho alobalem.
Po upeceni vyjmeme kolac z trouby a nechame ve forme uplne vychladnout.
Komentáře
Okomentovat