Míša řezy
Slibovaný recept na Míša řezy je zde:
Korpus
5 vajec
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
5 lžic krupicového cukru
2 lžíce oleje
Náplň
500 g měkkého tvarohu
250 g másla
150 g moučkového cukru
Čokoládová poleva
200 g másla
2 lžíce kakaa
2–3 lžíce vody
2 lžíce škrobové moučky
Troubu předehřejeme na 180°C
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, do pěny, vmícháme olej a kakao, postupně vpracujeme mouku a na závěr tuhý sníh z bílků.
Na vymazaný a strouhankou vysypaný vyšší plech těsto rovnoměrně rozprostřeme a pečeme asi 15 minut. Zda je korpus upečený vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme piškot zchladnout.
Na zchladlý piškotový korpus rozetřeme tvarohovou náplň, kterou si připravíme tak, že tvaroh, změklé máslo a cukr v robotu vyšleháme.
Polevu připravíme ve vodní lázni – máslo rozpustíme za stálého míchání s kakaem a ve studené vodě rozmíchanou škrobovou moučkou. Polevu šleháme dohladka (nejlépe drátěnou metličkou). Pokud se nám při míchání srazí (tuk se oddělí od zbylé hmoty), nezoufejte, stále míchejte, hmota se opět spojí v celistvou emulzi. Poté kastrůlek odstavíme, ještě chvilku, asi tak dvě minuty mícháme a ještě teplou polevu nalijeme na tvarohovou náplň a necháme v lednici ztuhnout. Poté krájíme nožem namočeným v teplé vodě úhledné kostky.
Druhý den je prý ještě lepší, tak dobrou chuť :)
Korpus
5 vajec
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
5 lžic krupicového cukru
2 lžíce oleje
Náplň
500 g měkkého tvarohu
250 g másla
150 g moučkového cukru
Čokoládová poleva
200 g másla
2 lžíce kakaa
2–3 lžíce vody
2 lžíce škrobové moučky
Troubu předehřejeme na 180°C
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, do pěny, vmícháme olej a kakao, postupně vpracujeme mouku a na závěr tuhý sníh z bílků.
Na vymazaný a strouhankou vysypaný vyšší plech těsto rovnoměrně rozprostřeme a pečeme asi 15 minut. Zda je korpus upečený vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme piškot zchladnout.
Na zchladlý piškotový korpus rozetřeme tvarohovou náplň, kterou si připravíme tak, že tvaroh, změklé máslo a cukr v robotu vyšleháme.
Polevu připravíme ve vodní lázni – máslo rozpustíme za stálého míchání s kakaem a ve studené vodě rozmíchanou škrobovou moučkou. Polevu šleháme dohladka (nejlépe drátěnou metličkou). Pokud se nám při míchání srazí (tuk se oddělí od zbylé hmoty), nezoufejte, stále míchejte, hmota se opět spojí v celistvou emulzi. Poté kastrůlek odstavíme, ještě chvilku, asi tak dvě minuty mícháme a ještě teplou polevu nalijeme na tvarohovou náplň a necháme v lednici ztuhnout. Poté krájíme nožem namočeným v teplé vodě úhledné kostky.
Druhý den je prý ještě lepší, tak dobrou chuť :)
Komentáře
Okomentovat