Black Forest Cake podle Joyofbaking.com

Slíbila jsem recept a tady je. Jen bych chtěla upozornit na to, že moje "Ingliš" není tak dobrá, jako byla před lety, takže recept není přeložen přesně podle toho, co je na stránkách Joy of baking.
Tak, jak se postupuje ve videu, tak Vám to sem shrnu. Zvládla jsem to já, zvládnete to taky:)

Důležité je mít připravené všechny suroviny a pak už máte vyhráno.




Korpus
42 g rozpuštěného másla
60 g hladká mouka
1/4 čajová lžička soli
30 g holandského kakaa
4 velká vejce
135 g cukr krupice
1 čajová lžička vanilkového extraktu

Šlehačkový krém
600 ml smetany ke šlehání (35%)
1 čajová lžička vanilkového extraktu
35 g cukr krupice

Višně
700 ml vypeckovaných višní (světe div se, ale sehnala jsem je v Albertu)
50 g cukr krupice
4 polévkové lžíce např. Višňovice (kdo nechce, nemusí)

Tabulka čokolády na případně čokoládové hoblinky na ozdobu.

Troubu předehřejte na 180°C. Formu o průměru max. 23 cm (kdo má menší, tak použije menší - větší nedoporučuji) vymažte máslem a na dno vložte pečící papír.

Do mísy (nebo misek) si odvažte a smíchejte mouku, kakao a sůl.

Na plotnu si postavte hrnec s vodou a nechte vodu zahřát. Do žáruvzdorné mísy rozklepněte 4 vejce, přidejte cukr a prošlehejte. Dejte pozor, ať z toho nemáte omeletu :D. Zahřívejte opravdu opatrně. Nad vodní párou šlehejte 3- 5 minut - skvělá makačka na ruce :). Na malíček zkoušejte, zda je směs teplá a dejte pozor, ať nezačne houstnout.

Po cca 5 minutách mísu odstavte a prošlehaná vajíčka přelijte do mísy od robotu, který teď bude pracovat za Vás. Nechte šlehat na nejvyšší rychlost 3 - 5 minut. Vznikne Vám krém. Na závěr přidejte vanilkový extrakt a ještě krátce prošlehejte. Žloutkový krém přelijte do čisté mísy.

Ke žloutkovému krému přes síto prosejte mouku smíchanou s kakaem a se solí (na 2x - 3x proséváme) a stěrkou opatrně zapracujte. Vážně se s tím pomazlete, nikam nespěchejte. Pán Bůh Vám to na dortu oplatí :)

A teď přijde na řadu máslo. K rozpuštěnému máslu přidejte 3 lžíce těsta, metlou spojte a to poté vlijte zpět do mísy s těstem a metlou opatrně promíchejte. Těsto přelijte do formy a pečte 20 - 25 minut (zkusíme na špejli).

Po upečení nechte vychladnou na mřížce.

Nyní si do mísy od robotu vlijte 600 ml smetany ke šlehání, přidejte cukr, vanilkový extrakt a zamíchejte. Zakryjte potravinářskou fólií a s metlou vložte na 30 - 60 minut do lednice.

Teď se pustíme do višní. Višně přeceďte. 240 ml šťávy přelijte do kastrůlku, přidejte cukr.. Zahřívejte asi 5 minut, dokud se cukr nerozpustí. Poté odstavte a přidejte 4 lžíce Višňovice.
Okapané višně přendáme do mísy, přidáme 2 lžíce Višňovice a promícháme.

Teď se zase pustíme do korpusu. Ten si ostrým nožem rozřízneme na dvě půlky. Jednu půlku odložíme a druhou navlhčíme připravenou šťávou z višní, ve které jsme rozpustili cukr. Šťávou nešetříme, ale také dáme pozor na to, aby se nám korpus nenacucal moc. Na místa, kam se ne a ne trefit lžičkou můžete použít mašlovačku :)

Přišel čas na krém. Vše vyndejte z lednice a na nejvyšší otáčky šlehejte. Díky tomu, že byla mísa se smetanou a metlou v lednici, tak budete mít krásně tuhý šlehačkový krém.

Část krému si dejte do cukrářského sáčku - budete tím dort zdobit. Další část dejte na navlhčený korpus, rozetřete a na krém umístěte višně (nějaké si nechte na ozdobu dortu).

Druhou část korpusu také navlhčete šťávou z višní. Opatrně vezměte do rukou a navlhčenou stranu přiklopte na višně. Mírně zatlačte. Poté na korpus dejte zbylou část krému a celý ho potřete i po stranách.

No a pak už záleží na Vaší fantazii :) Cukrářským sáčkem ozdobte dort a pokud jste si dali stranou višně, může je dát na dort. Kdo zakoupil čokošku, může dort ozdobit čoko hoblinkami :)

A to je vše, přátelé. Dort nechte chladit. Min. 20 minut, jako já :)

Kdyby nebylo někomu něco jasného, někdo by zjistil, že jsem nějakou část v postupu přeskočila, nechť mě omluví a upozorní. Jinak origoš recept je tady.



Formu na dort větší, jak 23 cm nedoporučuji proto, abyste pak z korpusu, který rozříznete neměli placičky, jako já. Ale ničemu to vůbec nevadilo, na chuti to neubralo. Jen už mám v hlavě jiný obrázek, jak by mohl dort vypadat :)

Takže tady to je on, mého srdce šampióóón, sám osobně Black Forest Cake. 

Tramtadadáááááá :)



Vaše těhule Naďule:)











Komentáře

Populární příspěvky