Ořechové palmiers se skořicí




Neskutečně jednoduchá a velice chutná záležitost. Pojďte se se mnou vydat do Francie a upečte si jednoduché Palmiers. Opravdu na tom není nic těžkého a pokud stejně jako já použijete již rozválené listové těsto, máte skoro hotovo :).

Jak jsem se již zmínila, použila jsem kupované rozválené listové těsto. Pokud byste si ho rozvalovali sami, ať už kupované nebo domácí, je potřeba ho vyválet na tenký plát asi 
3 mm a vykrojit ho do rozměrů 25x33 cm.



Na suroviny není potřebná žádná gramáž. Cukrujte, jak sami uznáte za vhodné. S ořechy a skořicí je to stejné.

Suroviny:
Listové těsto
Třtinový cukr
Ořechy - co kdo rád
Skořice
Máslo

Na obalení:
Třtinový cukr
Ořechy

Celý plát těsta jsem potřela rozpuštěným máslem. Dále jsem na těsto nasypala třtinový cukr. Použít můžete samozřejmě i klasický a množství si určíte sami.

Na těsto jsem nasypala ořechy. Také můžete zvolit, jaké máte rádi. Ať to jsou pistácie, lískáče nebo mandle. Já použila rozemletou směs vlašáků a pekanových ořechů. Ty jsem ještě pomocí válečku lehce zatlačila do těsta. Nakonec jsem vše zasypala skořicí. Opět je na vás, jaké množství použijete.

Těsto je potřeba zarolovat. Vždy rolujte ze dvou protilehlých stran - těch delších, aby se roládky setkaly uprostřed. Opět jsem těsto potřela máslem a roládky přehnula na sebe (viz. video). Celou roládu jsem přendala na plech a dala na 30 minut ztuhnout do lednice.

Troubu jsem si předehřála na 200°C a roládu rozkrájela na 1 cm silné pláty, které jsem rozložila na plech tak, aby byl mezi nimi rozestup. Takto jsem to udělala s jednou půlkou těsta.

Tu druhou jsem ze všech stran potřela rozpuštěným máslem. Smíchala jsem si třtinový cukr se směsí ořechů a celý váleček jim obalila. Zbylou roládu jsem opět nařezala a dala na plech.

Pokud není ještě trouba předehřátá, vložte plech opět do lednice. Poté do trouby a pečte asi 20 minut.

Upečené palmiers nechte vychladnout na mřížce.

Komentáře

Populární příspěvky