Citronová babeta - retro moučník


Třená buchta s citronovou chutí a vůní - to je nadýchaná, voňavá a vláčná Babeta. Myslím, že tento recept nemusím nijak zdlouhavě představovat. Jedná se o tzv. retro moučník, který je neuvěřitelně jednoduchý.

Na babetu jsem použila dortovou formu o průměru 25 cm, ale lze použít i formu na chlebíček. Moučník si také můžete dochutit zázvorem - stačí, když ho kousek propasírujete do těsta.

Babetu můžete jen zasypat moučkovým cukrem nebo potřít citronovou polevou. Recept na polevu najdete zde.




Suroviny:
250 g polohrubé mouky
220 g moučkového cukru
100 ml oleje
100 ml vody
4 žloutky
4 bílky
1 balíček prášku do pečiva
šťáva ze 2 citronů
kůru z 1 citronu
špetka soli

Poleva:
180 g moučkového cukru
1 lžíce oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce horké vody

Do mísy vložte žloutky, k nim přisypte cukr a společně je utřete do pěny.

Připravte si mouku, k ní nasypte prášek do pečiva a společně vše důkladně promíchejte.

Dále si připravte olej, vodu, citronovou šťávu a citronovou kůru. Všechny tyto suroviny postupně přidávejte do vyšlehaných žloutků s cukrem.

Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a ten opatrně vmíchejte do těsta.

Hotové těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy. Babetu pečte v předehřáté troubě na 150°C 1 hodinu. Poté zkuste špejlí, zda je upečená a případně ji pečte dál.


Poleva:
K moučkového cukru přidejte olej, citronovou šťávu a vodu. Vše vymíchejte v hladkou polevu. Pokud by byla poleva příliš hustá, přidejte ještě po lžíci vody a citronové šťávy. Takto postupujte, dokud nebudete s polevou spokojení.







Komentáře

Populární příspěvky