Red Velvet Cupcakes


Už před nějakým časem jsem na blog sepsala recept na Red Velvet Cake.
Tenhle dort nikdy neomrzí 😏. Nikdy. Je prostě hříšně dobrý, sametový a ten krém. Bože, to je orgasmus v ústech, slušně řečeno 😃.

Tenhle červený samet pochází z New Yorku. Klasický dort se skládá z červené nebo červeno-hnědě zabarveného korpusu. Dort se několikrát prokrojí a pomaže krémem. Zářivě červené barvy se dosahuje přidáním potravinářského barviva. Doporučuji používat gelové barvy. Údajně by měl dort zčervenat jen díky reakci octa, podmáslí a kakaa.
Ne jednou jsem měla dort spíš hnědý, když jsem používala barvivo v prášku. A je pravda, že dříve jsem nepřidávala ocet se sodou. Ale na dnešní cupcaky ano 😖.

Pokud chcete klasicky jen 12 cupcaků, vydělte suroviny dvěma. Ale nedoporučuji. Jsou tak skvělý, že i 22 cupcaků vám bude málo.




Suroviny na korpus (22 cupcakes):
300 g moučkového cukru
250 g hladké mouky
240 ml podmáslí
120 g změklého másla
15 g holandského kakaa
2 vejce
2 čajové lžičky prášku do pečiva
1 polévková lžíce červeného gelového barviva
1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
1 čajová lžička octa
1 čajová lžička jedlé sody
1/2 čajové lžičky soli

Na krém (22 cupcakes):
400 ml smetany ke šlehání
250 g cream cheese neboli měkkého bílého sýru (Philadelphia - koupíte v Tescu)
250 g mascarpone
120 g moučkového cukru (kdo chce, ubere)
1 čajovou lžičku vanilkového extraktu

Troubu předehřejte na 180°C.

Muffinový plech vyložte papírovými košíčky.

Do mísy prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl.

V robotu šlehejte máslo s cukrem do světlé pěny a poté přidejte 2 vejce. Jedno po druhém. Nakonec přidejte lžičku vanilkového extraktu.

V jiné misce smíchejte podmáslí s barvivem

K máslové hmotě přidejte třetinu moučné směsi, polovinu obarveného podmáslí a chvilku šlehejte. Pak přidejte další třetinu a opět trochu podmáslí a nechte chvilku šlehat. Naposledy přidej zbytek moučné směsi a podmáslí a opět nechte šlehat.

Do skleničky si nalijte ocet a přidejte lžičku jedlé sody. Reakce bude taková, že to bude pěnit. Rychle to dejte do mísy s těstem a zapracujte.

Těstem do dvou třetin naplňte papírové košíčky a pečte je asi 20 minut. Jestli jsou hotové zjistíte pomocí špejle, že se na ni těsto nelepí.

Po upečení dejte muffiny vychladnout na mřížku. Mezitím si připravte krém.

V míse smíchejte cream cheese s mascarpone. Směs zasypte cukrem a přilijte do ní vanilkový extrakt. Smetanu ušlehejte a zlehka vmíchejte do připravené směsi.

Ozdobte dortíky.

Jo a samozřejmě nechyběl můj nejvěrnější pomocník a vrchní oblizovač stěrek. Vlastně malý zlodějíček, který byl lapen.








Komentáře

Populární příspěvky