Red Velvet Cupcakes

Už před nějakým časem jsem na blog sepsala recept na Red Velvet Cake.
Tenhle dort nikdy neomrzí 😏. Nikdy. Je prostě hříšně dobrý, sametový a ten krém. Bože, to je orgasmus v ústech, slušně řečeno 😃.

Tenhle červený samet pochází z New Yorku. Klasický dort se skládá z červené nebo červeno-hnědě zabarveného korpusu. Dort se několikrát prokrojí a pomaže krémem. Zářivě červené barvy se dosahuje přidáním potravinářského barviva. Doporučuji používat gelové barvy. Údajně by měl dort zčervenat jen díky reakci octa, podmáslí a kakaa.
Ne jednou jsem měla dort spíš hnědý, když jsem používala barvivo v prášku. A je pravda, že dříve jsem nepřidávala ocet se sodou. Ale na dnešní cupcaky ano 😖.

Pokud chcete klasicky jen 12 cupcaků, vydělte suroviny dvěma. Ale nedoporučuji. Jsou tak skvělý, že i 22 cupcaků vám bude málo.




Suroviny na korpus (22 cupcakes):
250 g hladké mouky
1/2 čajové lžičky soli
15 g holandského kakaa
120 g změklého másla
300 g moučkového cukru
2 vejce
1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
240 ml podmáslí
2 čajové lžičky prášku do pečiva
1 čajová lžička octa
1 čajová lžička jedlé sody
1 polévková lžíce červeného gelového barviva


Na krém (22 cupcakes):
250 g cream cheese neboli měkkého bílého sýru (Philadelphia - koupíte v Tescu)
250 g mascarpone
1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
120 g moučkového cukru (kdo chce, ubere)
400 ml smetany ke šlehání

Troubu předehřej na 180°C.

Muffinový plech vylož papírovými košíčky.

Do mísy prosej mouku, kakao, prdopeč a sůl.

V robotu mixuj máslo s cukrem do světlé pěny a poté přidej 2 vejce. Jedno po druhém. Nakonec přidej lžičku vanilkového extraktu.

V jiné misce smíchej podmáslí s barvivem

K máslové hmotě přidej třetinu moučné směsi, polovinu obarveného podmáslí a chvilku míchej. Pak přidej další třetinu a opět trochu podmáslí a nech chvilku míchat. Naposledy přidej zbytek moučné směsi a podmáslí a opět nech míchat.

Do skleničky si nalij ocet a přidej lžičku jedlé sody. Reakce bude taková, že to bude pěnit. Rychle to dej do mísy s těstem a zapracuj.

Těstem do dvou třetin naplň papírové košíčky a peč asi 20 minut. Jestli jsou hotové zjistíš pomocí špejle, že se těsto na ni nelepí.

Po upečení dej muffiny vychladnout na mřížku. Mezitím si připrav krém.

V míse smíchej cream cheese s mascarpone. Směs zasyp cukrem a přilij do ní vanilkový extrakt. Smetanu ušlehejte a zlehka vmíchejte do připravené směsi.

Ozdob dortíky 😉

Jo a samozřejmě nechyběl můj nejvěrnější pomocník a vrchní oblizovač stěrek. Vlastně malý zlodějíček, který byl lapen 😊








Komentáře

Populární příspěvky