♥ Valentýnská edice ♥ Red Velvet Crinkle Cookies neboli Popraskané sušenky




A je tu poslední videorecept z Valentýnské edice. Původně to měly být Makronky. Ty se nepovedly, ale jejich čas ještě přijde.

Tyhle sušenky jsou taky super a věřím, že pokud si je upečete, také si na nich pochutnáte. Jsou jednoduché, zvládne je každý.



Suroviny na 60 - 70 sušenek:
240g hladké mouky
10g kakaa
3g prášku do pečiva
1x balíček červeného barviva (kdo nechce, nedává - lze přidat lžičku kakaa)
175g třtinového cukru
75g přepuštěného másla (jak na to uvidíte zde)
1 vejce
100g Mascarpone

Do mísy si dám mouku, kakao, 3 g prášku do pečiva, červené barvivo a vše promíchám. 

Do mísy od robotu nasypu třtinový cukr a přiliji přepuštěné máslo. Cukr s máslem šlehám asi 15 minut. Během šlehání stěrkou směs promíchám, aby se šlehala rovnoměrně. Jakmile mi vznikne pěna, přidám vejce a šlehám dalších asi 5 minut.

Nakonec přidám Mascarpone. Otáčky snížím a přidávám ho po lžicích. Poté otáčky zvýším, aby se směs důkladně prošlehala. Opět snížím otáčky a vmíchám připravenou moučnou směs. Vzniklé sušenkové těsto přendám do jiné mísy a odložím minimálně na hodinu do lednice. V lednici ho nechávám i přes noc.



Z tuhého těsta tvaruji kuličky o 10g, které následně hojně obalím v moučkovém cukru. Cukr z kuliček neoklepávejte. Je opravdu důležité, aby šla na plech kulička s maximální vrstvou cukru.Kuličky na plech vyskládejte s mírným rozestupem asi 2 cm, aby se vám při pečení neslepily.

Plech s kuličkami vložte ještě na 30 minut do lednice a poté pečte ve vyhřáté troubě na 180°C, 15 minut

Po upečení nechám sušenky dojít 10 minut na plechu a poté je přendám vychladnout na mřížku.

Pokud nejste zastáncem barviva v potravinách nebo chcete sušenky udělat pro děti, místo potravinové barvy přidejte lžičku kakaa.




Komentáře

Populární příspěvky