Šalamounské řezy
Šalamounské řezy jsem pekla asi tak před 3 týdny? A píšu je až teď? Docela slušně to flákám .
A k tomu všemu nemám ani jednu fotku. A to jsem ho pekla 2x. Ostuda toto. Fakt. Foto použiji tedy z netu.
http://www.apetitonline.cz/recepty/4233-salamounske-rezy.html |
Přejděme k receptu.
Tenhle recept mi dost připomíná řezy, které jsem už pekla. Opět je to velice jednoduché. Ten, kdo zkusil upéct Kokosové řezy mi dá za pravdu . Takže se toho nebojte a pusťte se do toho.
Z obyčejných surovin vytvořit neobyčejně dobrou buchtu? Jde to!
Suroviny
440 g krupicového cukru
1 máslo + trocha na vymazání plechu
300 g polohrubé mouky
2 lžíce kakaa holandského typu
1 prášek do pečiva
4 vejce
60 ml rumu - může být i víc
kokos na posypání
hrubá mouka na vysypání plechu
Cukr nasypte do hrnce, zalijte 250 ml vody, přidejte máslo i kakao a za stálého míchání zahřívejte, aby se vše spojilo – směs ale nesmí projít varem. Pak odeberte zhruba 150 ml směsi, smíchejte ji s rumem a dejte stranou. Do zbytku hmoty přidejte vejce, mouku prosátou s práškem do pečiva a promíchejte. Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu o rozměrech 30 × 40 cm a pečte zvolna 25 minut.
Po upečení ihned polévejte odebranou směsí s rumem – poleva se krásně vpije do moučníku. Na závěr posypte kokosem.
Dobrou chuť
Komentáře
Okomentovat