Domácí čokoládový Termix
Nelekejte se, že je Termix zpočátku tekutý. V lednici krásně ztuhne. Termix si můžete dozdobit sezonním ovocem, kokosem nebo třeba slunečnicovými semínky.
Suroviny:
250 ml smetany ke šlehaní
250 g tučného vaničkového tvarohu
100 g čokolády
Špetka soli
Moučkový cukr dle chuti
Do rendlíku nalijte šlehačku. Jakmile se začne vařit, stáhněte oheň a do šlehačky nalámejte čokoládu. Metličkou míchejte vše tak dlouho dokud se čokoláda nespojí se smetanou. Vznikne vám hustý krém. Do krému jsem ještě přidala špetku soli, protože sůl umí posilovat schopnost chuťových pohárků vnímat sladkost.
Do směsi přidejte tvaroh a vše dohladka vymíchejte.
Na závěr Termix doslaďte podle chuti moučkovým cukrem. Cukr můžete nahradit medem, javorovým sirupem či stévií.
Hotový Termix rozlijte do misek, uložte do lednice a nechte zchladnout.
Komentáře
Okomentovat