Domácí čokoládový Termix



Vím, že jsem říkala, že v srpnu nebudu natáčet, ale v lednici bylo pár věcí, které volali po zpracování a tak jsem si řekla, že dětem připravím Termix. A protože je to věc velice jednoduchá, kousla jsem se a přípravu jsem pro vás natočila.


Nelekejte se, že je Termix zpočátku tekutý. V lednici krásně ztuhne. Termix si můžete dozdobit sezonním ovocem, kokosem nebo třeba slunečnicovými semínky.



Suroviny:
250 ml smetany ke šlehaní
250 g tučného vaničkového tvarohu
100 g čokolády
Špetka soli
Moučkový cukr dle chuti 

Do rendlíku nalijte šlehačku. Jakmile se začne vařit, stáhněte oheň a do šlehačky nalámejte čokoládu. Metličkou míchejte vše tak dlouho dokud se čokoláda nespojí se smetanou. Vznikne vám hustý krém. Do krému jsem ještě přidala špetku soli, protože sůl umí posilovat schopnost chuťových pohárků vnímat sladkost.

Do směsi přidejte tvaroh a vše dohladka vymíchejte.

Na závěr Termix doslaďte podle chuti moučkovým cukrem. Cukr můžete nahradit medem, javorovým sirupem či stévií.

Hotový Termix rozlijte do misek, uložte do lednice a nechte zchladnout.





Komentáře

Populární příspěvky